Събарят незаконни къщи на поречието на река Бедечка


Събарят незаконни къщи на поречието на река Бедечка
Снимки: Пресцентър на Община Стара Загора
10 Юли 2024, Сряда


По първоначални сметки акцията ще струва на Община Стара Загора поне 50 хиляди лева 

Автор: Десант

В Стара Загора започна събарянето на 36 незаконни къщи, построени в района на поречието на река Бедечка в квартал „Индустриален“.

Това са полумасивни сгради, някои от които представляват селскостопански постройки, а други се обитават от самонастанили се преди две години хора, които не са жители на Града на липите.

Всички сгради са незаконни и са построени на общинско място в поречието на реката. 18 от тези ползватели са подали жалби пред Административния съд, който е потвърдил заповедите за принудително демонтиране в полза на Община Стара Загора. 

Така пълният цикъл на процедурата е извършен според изискванията на закона. „Първоначално е била една къща, после са придошли и други заселници. Заприщвали са водата на река Бедечка, оглеждали са животни“ - пояснява главният експерт в Дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ Ангел Стоманярски.

Най-много три дни ще отнеме събарянето на незаконните сгради. По първоначална сметка инициативата срещу беззаконието ще струва на старозагорската община около 50 хиляди лева.„Целият район ще бъде почистен, не само от събарянето, но и от друга смет, изхвърлена там неправомерно“, уверява Ангел Стоманярски.

Досега в акции на Община Стара Загора срещу незаконното строителство са демонтирани общо 294 къщи.


Момент от премахването на незаконно строителство в старозагорския квартал „Лозенец“ преди 4 години


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки