Българска извара от козе мляко получи световно признание


Българска извара от козе мляко получи световно признание
16 Август 2022, Вторник


Млечният продукт на „Хармоника“ получи три звезди от международните експерти в надпреварата за най-авторитетните световни награди за вкус Great Taste Awards

Автор: Десант

Българска извара от козе мляко спечели най-високото отличие на най-авторитетните световни награди за вкус Great Taste Awards. Млечният продукт на „Хармоника“ получи три звезди от международните експерти, а с по една звезда бяха отличени още два продукта с българската марка – лимонада и солети от лимец.

Марката „Хармоника“ е сред призьорите на престижните награди за шеста поредна година, но за първи път се сдобива с най-голямото признание – три звезди.

Повече от 14 000 продукта бяха подложени на сляп тест при оценяването за Great Taste. 4078 от тях бяха наградени с 1 звезда, 1237 – с 2 звезди, а на 241 бяха присъдени 3 звезди за изключителен, необикновено добър вкус.

„Хармоника“ е една от двете български марки с продукти, отличени с три звезди – като по-малко от 1% от кандидатстващите получават тази най-висока оценка. Наградени са общо 11 български продукта – като три от тях са нейни асортименти. 

Признати като отличителен знак за високи постижения и активно търсени както от любителите на храната, така и от търговците на дребно, наградите Great Taste оценяват преди всичко вкуса. Продуктите се дегустират на сляпо: всеки от тях се изважда от опаковката, така че да не може да бъде разпознат, преди да бъде оценен по строги критерии.

Тази година журирането продължи 90 дни в Дорсет и Лондон с участието на повече от 500 експерти. Те оценяваха храни и напитки от 110 страни от цял свят.

Най-високо отличеният продукт – изварата от козе мляко на „Хармоника“, е произведена от био българско мляко от кози, отглеждани пасищно на чист въздух и под планинското слънце. Тя е много богата на протеини и с удоволствие може да бъде възприета и като деликатес. 

Другите продукти на тази марка, оцени по достойнство от авторитетното жури, са „деликатно газираната лимонада“, както и солетите от лимец.


В категории: Новини , И ний сме дали нещо ...

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки