Българин тръгва към Килиманджаро в подкрепа на децата в Кения


Българин тръгва към Килиманджаро в подкрепа на децата в Кения
26 Януари 2022, Сряда


Вижте подробности за благотворителната кампания

Автор: Десант

В средата на февруари българинът Мартин Петров ще се включи в експедиция в опит да изкачи Килиманджаро. Покоряването на най-високата точка на Африка е посветено на благотворителна кауза, а целта е да се съберат средства за изграждане на учебен център за деца сираци и със самотни родители в Кения.

Кампанията стартира през 2019 г., когато 10 жени от Швейцария, Италия, Великобритания, Полша, Румъния, Русия и др., изкачват африканския първенец и посвещават постижението си на каузата. Поставената цел е да се съберат 100 хиляди долара за дострояване на учебни зали, оборудване и разширяване на кенийското училище „Амрита център“, което приютява над 200 деца от изключително бедни семейства и сираци.

Заради пандемията кампанията е прекъсната и успяват да съберат около 75 хил. долара. През 2021 г. инициативата е възобновена.

Слоганът на кампанията и мото на българското участие в нея е „Не всички можем да изкачим планина, но всички можем да променим нещата!“ Даренията се събират от Lions Clubs International Foundation (LCIF) директно на www.lionsclubs.org/kiliforkids

Мартин Петров е управляващ директор на производствена компания във Видин с над 150 служители. През 2021 г. той развя знамето на националната кауза „България срещу диабета“ от покрива на Европа и покори кавказкия първенец Елбрус (5642м), това се случва за втори път, след като само година по-рано българинът покори най-смъртоносния връх на стария континент Монбан (4810 м) в Алпите.

Петров е носител на специалния приз на името на алпиниста Атанас Скатов, връчен му от Туристическо дружество „Бонония“.

Повече за първото изкачване на Килиманджаро от българи четете в Как първата българска задгранична експедиция покори върховете на Африка


В категории: Свят , Личности

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
324
09.03.2022 12:03:45
0
0
Защото за българските деца всичко сколаса,че сега и за кафевите.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки