Талантлива българска цигуларка Зорница Иларионова завоюва три нови награди. Журито в Белгия: „Какъв завладяващ артист“


Талантлива българска цигуларка Зорница Иларионова завоюва три нови награди. Журито в Белгия: „Какъв завладяващ артист“
13 Януари 2022, Четвъртък


Най-новото й отличие е от първия международен конкурс на името на знаменитата пианистка Клара Шуман

Автор: Десант

Младата и изключително талантлива цигуларка Зорница Иларионова получи три нови награди и продължава да прославя страната ни със своя талант.

Тя бе отличена с втора награда в категорията на професионалистите (при неприсъдена първа) на първия международен конкурс на името на знаменитата пианистка Клара Шуман. Той се проведе онлайн в Белгия в края на декември през изминалата година.



Авторитетното 12-членно жури бе съставено от именити музиканти от Берлинската и Виенска филхармонии, от САЩ, Италия, Хонгконг, Сингапур, Англия и Германия.

„Какъв завладяващ артист! С голямо удоволствие слушахме нейното изпълнение! Притежава пълното владеене и майсторство над цигулката! Въображението и способността на Зорница да отведе слушателя по различни пътища е забележителна! Пред нея има много светло бъдеще! Да продължава прекрасният си начин на работа!” - бе оценката на оценяващите.

Изминалага година беше изключително успешна за талантливата цигуларка. Освен поредицата от летни концерти „SymphoNY way” заедно с големия певец Васил Петров и Врачанска филхармония, където Зорница е специален гост солист, тя концертира и в Дубай заедно с Калинградски симфоничен оркестър, а в края на лятото стана лауреат на още един престижен международен конкурс на името на забележителния цигулар Рудолф Кройцер, който се състоя в Лиеж, Белгия.



Преди броени дни Ансамбълът на 2019 г. Зорница Иларионова и Мартина Табакова получи поредна престижна първа награда от международния конкурс „Music Prospect” в Москва, Русия.

В момента Зорница Иларионова подготвя нов проект с изключителните пианисти Георги Черкин и Иван Янъков.


В категории: Добри Вести , И ний сме дали нещо ...

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Пиринска М, в прицел
16.01.2022 23:50:09
0
0
"Последователност" на американска външна политика:

Source: U.S. State Department, Foreign Relations vol.vii, Washington, D.C. Circular Airgram
(868.014/26 Dec.1944).

https://www.mfa.gr/images/docs/fyrom/dilosi_stettinius_dec_1944.pdf

U.S. Secretary of State Edward Stettinius to U.S. Missions
(Washington, Dec.26, 1944)
[...]
THIS Government considers talk of “Macedonian nation”, “Macedonia Fatherland”, or “Macedonian national consciousness” to be unjustified demagoguery representing NO ETHNIC or political REALITY, and sees in its present revival a possible cloak for aggressive intentions against Greece.
[...]

През недалечното минало (годините на Втората Световна Война) САЩ официално не бяха признали съществуването на "етническите македонци", въпреки че Съветски Съюз вече беше направил това през 1934 г.
Американците даже твърдяха че "македонската народност" е продукт на комунизма (комунистите от Югославия и България), насочен срещу Гърция, страна която те (заедно с британците) възнамеряваха да не оставят да падне в сферата на влияние на комунистическия Съветски Съюз.
Това не е истината, като македонизма се появява по-рано от 1934 г., обаче решението на Коминтерна, тоест: особено на Комунистическа Партия на Съветски Съюз (като най-мощната партия/членка от Коминтерна) и, следовтателно, на Съветски Съюз като държава дава силна подкрепа на македонизма.
Подкрепата на Съветски Съюз за комунистическа Югославия след края на Втората Световна Война е водила до създаването на автономна социалистическа република Македония, тоест автономна държавица, обаче с право за отцепване от останалата Югославия и провъзгласяване на независимост, тоест полу-независима територия на "етническите македонци", македонизма, анти-българизма, анти-гърцизма (донякъде и на анти-албанизма).
Вероятно Съветски Съюз, чрез решението на Коминтерна от 1934 г., е имал решаваща роля при създаването на автономна югославска република Македония (като преди това Вардарска Македония беше в състав на Сърбия, а "македонците" бяха провъзгласени за "южни сърби").
Понастоящем обаче американците, британците и западняците от ЕС като че ли са забравили че бяха категорично анти-македонизма и про-Гърция в не чак далецното минало.
Щом македонизма се основава на българофобия западняците би следвало да са на страна на България в спора й със Северна Македония + те би следвало да продължат да са на страна на Гърция в спора й със същата РСМ (като уж последователни и принципни правителства/държави).
Особено щом Бг. и Гърция (а и Кипър) са страни-членки на ЕС, докато РСМ само желае да стане, тоест западните европейски Велики Сили са уж равноправни колежки с България в ЕС (няма солидарност, няма равноправност, няма последователност, няма принципност).
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки