Неонатологията в пловдивска болница получи ценна апаратура като дарение


Неонатологията в пловдивска болница получи ценна апаратура като дарение
09 Август 2021, Понеделник


Средствата за дарението са събрани в кампания на фондация „Нашите недоносени деца“ чрез Platformata.bg

Автор: Десант

Неонатологичното отделение на УМБАЛ "Пловдив"  получи като дарение от фондация „Нашите недоносени деца“ система за пречистване на вода и лампа за по-лесен венозен достъп. Средствата за ценната апаратура бяха събрани в кампания на Фондацията чрез Platformata.bg.  

Благодарим за благотворителната инициатива в помощ на нашето отделение, заяви от името на  екипа, който  се грижи за около 180-200 недоносени бебета годишно, д-р Диана Аргирова, началник  на Неонатология към УМБАЛ "Пловдив". Тя посочи, че системата за обратна осмоза се използва за пречистване на вода, необходима за апаратурата в отделението.

С помощта на специалната лампа се  визуализира фината кръвоносна система на бебетата и се улеснява прецизната работа на медицинските специалисти при интервенции.

„Признателни сме  на всички  хора с огромни и топли сърца, които се включиха в кампанията, така  средствата бяха събрани за много кратко време. Всеки малък жест на подкрепа е безценен!“,  заяви началникът на отделението. Тя припомни, че благодарение на благотворителните инициативи на фондация „Нашите недоносени деца“ отделението в „УМБАЛ-Пловдив“ е получило кувьоз, монитори за наблюдение, кислородни апарати, столове за кърмене.

С тяхна помощ е обзаведена и специалната семейна стая, където родителите имат възможност да общуват с децата, докато са в лечебното заведение.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки