В крепостта Туида ще се проведе Четвъртият средновековен събор „Помни славата“


В крепостта Туида ще се проведе Четвъртият средновековен събор „Помни славата“
Снимка: Крепост Туида - Сливен
16 Октомври 2018, Вторник


Участниците в него ще пресъздадат живота и военното дело на обществата, населявали укреплението в периода от късната античност до Второ българско царство. Вижте подробностите

Автор: Десант

На 20 и 21 октомври ще се проведе Четвърти средновековен събор „Помни славата“ по случай празника на Сливен – Димитровден. Събитието се организира в духа на старата българска военна традиция - Есенният сбор на войските, който българите са провеждали в деня на змеебореца и великомъченик Димитър Мироточиви (Солунски).

Участници от цялата страна ще пресъздадат на територията на крепостта Туида живота и военното дело на обществата, населявали укреплението в периода от късната античност до Второ българско царство.

Посетителите ще могат да добият представа за бита, традициите, културата, обичаите, военното дело и дори и игрите на предците ни. Те ще имат възможност да се наблюдават впечатляващи демонстрации от гърба на коня, битки между тежко бронирани войни, стрелба с лък и много други.

Входът за събитието е свободен.

С разрешение за ползване на официалното лого на Европейската година на културното наследство 2018, съборът "Помни славата - Туида 2018" е включен в Националния календар със събития на инициативата.


В категории: Добри Вести , Българските крепости

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки