„Синя България“ се регистрира за изборите на 9 юни


„Синя България“ се регистрира за изборите на 9 юни
26 Април 2024, Петък


Десният консервативен политически съюз се явява алтернатива на либералните сглобки и левите евразийски политически проекти

Автор: Десант

Политическа коалиция „Синя България“ се регистрира за участие в парламентарните и европейските избори, съобщи проф. Вили Лилков от „Синя София“ на пресконференция, състояла се на 25 април в Националния пресклуб на БТА в София. По време на събитието от политическия съюз представиха водещите политики и решения, с които ще се явят в кампанията за Европейски парламент и за народни представители в българския парламент.

Лилков коментира, че коалицията е продължение на „Синя София“, която се яви на местните избори през 2023 г. В коалицията се включват: КОД, „Консервативна България“, „Българска нова демокрация“, НДСВ, Движение „България на гражданите“, „Радикалдемократическа партия“, „Движение демократично действие – Д 3“ и други, като е подкрепена и от Атлантическия съвет.

На свое заседание от БЗНС са взели решение също да се присъединят към коалицията, съобщи още Вили Лилков и добави, че „Синя България“ е в преговори и с някои други десни формации.

По думите на Петър Москов от КОД „Синя България“ е десен консервативен политически съюз, алтернатива на либералните сглобки и левите евразийски политически проекти.

Той добави, че коалицията не е механичен сбор от партии, а е стремеж към обединение около десни икономически решения, консервативни ценности, европейско бъдеще и сигурност на България. Сред  нейните цели е завършване на интеграцията на България в Шенген и Еврозоната.

Москов заяви, че не знае дали „Синя България“ би работила в парламента с ГЕРБ и „Продължаваме промяната - Демократична България“, но определи като невъзможно бъдещо взаимодействие с ДПС, БСП и „Възраждане“. По думите му ще бъде изготвен документ с ясно разписани цели и мерки относно икономиката, ефективността на системите за сигурност, здравеопазване и образувание и гарантирането на европейско бъдеще и сигурност на България.

Предлагаме дясна икономическа политика, насочена към растеж, конкретни структурни реформи и ясни начини за постигане на целите, добави Петър Москов. Той уточни, че коалицията се противопоставя на разбирането, че България може да изпълни националните си цели, „само ако е подчинена на Изток или на Запад“.

Източник: БТА


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Васил Милев.
04.05.2024 14:15:19
0
0
Г-н Москов,а лустрацията.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки