Борисов: Меморандумът е „попска работа“


Борисов: Меморандумът е „попска работа“
22 Февруари 2024, Четвъртък


Според него предложенията на коалицията за непартийни назначения в регулаторите са „както дявола чете евангелието“

Автор: Десант

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви тази сутрин в кулоарите на парламента, че вече се е запознал със съдържанието на предложения от „Продължаваме промяната - Демократична България“ меморандум и го определи като „попска работа“.

Според него предложенията на коалицията за непартийни назначения в регулаторите са „както дявола чете евангелието“ и се обоснова с това, че в други случаи ПП-ДБ е предлагала партийни кадри за различни постове.

Той даде пример с министъра на финансите Асен Василев, министъра на регионалното управление Андрей Цеков и подуправителя на БНБ Андрей Гюров.

Лидерът на ГЕРБ посочи и зам.-председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Петър Петров, който беше депутат в 49-ото Народно събрание, преди да бъде назначен в агенцията. По думите му Кирил Петков го е убеждавал близо месец Петров да стане шеф на ДАНС.

„Виждате ли колко непартийни, колко прозрачни са те. Те пръскат в общественото съзнание, че това са някакви борци за чистота, но всичките им действия до този момент показват точно обратното“, коментира Борисов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки