Изложението „Дунавски овощари“ събира представители на сектора в Русе


Изложението „Дунавски овощари“ събира представители на сектора в Русе
Снимка: Архив sdobg.com
03 Ноември 2023, Петък


Шестото издание на форума започва на 18 ноември

Автор: Десант

На 18 ноември в Русе сектор земеделие си дава среща на Изложението „Дунавски овощари“ 2023.  ОЗК „Арена“ в дунавския град ще се превърне във витрина на най-добрите компании за производство на селскостопанска продукция и цялата гама от стоки и услуги за овощарския сектор, събрани на едно място.

Организатор на форума е Съюзът на дунавските овощари, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие”.

Шестото издание на изложението ще представи водещите компании за препарати за растителна защита, торове и консумативи, земеделска техника, оборудване и съоръжения. Тук ще бъдат и фирми в областта на агроконсултациите и финансирането за сектора, а входът, както винаги, е свободен за всички посетители!

Тази година отново се предвижда дискусионен панел и възможност за директни срещи на земеделските стопани с представители на търговци на едро, търговски вериги, дистрибутори и други.

Семинарната част на изложението включва лекция на главен експерт Деница Гаджева, координатор на НССЗ, в териториален областен офис Русе на тема: „Дейности на Националната служба по съвети в земеделието в подкрепа на земеделските стопани“. 

Предвидена е и лекция на доц. д-р Сава Табаков на тема: „Подложки и междинници за кайсиеви сортове“.

И двата семинара включват дискусионен панел в края, по време на който участниците ще могат да задават въпроси на лекторите и да обсъдят новите възможности в сектора и перспективите пред производителите.

За втори път в рамките на събитието е планирано провеждането на фермерски базар за регионални агропродукти. В него ще се включат производители на плодове, мед, натурални сокове, млечни продукти и др.


В категории: Земеделие и скотовъдство , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки