Беседа в бургаския музей разкрива основните характеристики на Черно море


Беседа в бургаския музей разкрива основните характеристики на Черно море
Снимка: РИМ-Бургас
14 Март 2023, Вторник


Тя е посветена на Световния ден на водата и дава отговор на въпросите дали в него се срещат отровни риби, колко е „опасна“ черноморската акула, защо калканът е плосък и пр.

Автор: Десант

„Черно море и неговите обитатели“ е беседата, която Регионалният исторически музей в Бургас посвещава на Световния ден на водата. Той се отбелязва ежегодно от 1992 г. насам и цели да привлича вниманието върху важността и опазването на водните ресурси.

По този повод в седмицата от 20 до 24 март посетителите на Природонаучния музей към РИМ-Бургас ще научат любопитни факти за нашето Черно море и неговите обитатели.

Специалната беседа, разработена от екипа на институцията, ще представи основните характеристики на Черно море, като по-слаба соленост, наличие на слой от сероводород, който е лишен от живот и др, и как тези особености са се отразили на неговите обитатели.

Посетителите ще научат дали в него се срещат отровни риби, колко е „опасна“ черноморската акула, защо калканът е плосък, а морската лястовица риба ли е или птица.

Лекцията е насочена предимно към ученици и студенти, но и към всички любознателни жители и гости на морския град. Лекторите са музейните специалисти, които са посветени в темите и могат да ги представят по интересен и увлекателен начин.

Беседата e по предварителна заявка на място в музея (ул. К. Фотинов 30) или на телефон: 056 84 32 39.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки