Дават 1 милион на Тараклийския университет


Дават 1 милион на Тараклийския университет
23 Ноември 2022, Сряда


Предоставянето на средствата ще допринесе за преодоляването на финансовите проблеми и увеличаване на интереса към него сред учениците и кандидат-студентите от българската общност в Молдова

Автор: Десант

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВнР за 2022 г. в размер на 1 000 000 лв. за финансиране на Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“ в Молдова.

Предоставянето на средствата ще допринесе за преодоляването на финансовите проблеми, пред които е изправено висшето учебно заведение. Подобряване на образователните практики и на материално-техническата база на университета би имало положителен ефект върху неговото развитие и би способствало за увеличаване на интереса към него сред учениците и кандидат-студентите от българската общност в Република Молдова.

От пресцентъра на Министерския съвет изтъкват, че оказването на безвъзмездна финансова подкрепа от България за Тараклийския държавен университет е в унисон с последователната и целенасочена политика на правителството на Република България за гарантиране и реализиране правата и интересите на българските общности в чужбина, при спазване на местното законодателство и нормите на международното право.


В категории: Нашенци зад граница , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки