Идеите на НФСБ намират последователи в Карнобат


Идеите на НФСБ намират последователи в Карнобат
28 Септември 2022, Сряда


НФСБ се явява на предстоящите парламентарни избори с номер 8 в бюлетината

Автор: Десант

Кандидати за народни представители от листата на НФСБ в Бургас се срещнаха със симпатизанти на патриотичната формация в Карнобат. Високите цени на горивата и на тока, икономическата и политическата кризи на прага на зимата са основните страхове на хората.

Водачът на листата Христиан Митев представи пред гражданите на Карнобат акценти от предизборната програма на патриотичната формация. Според кандидатите за народни представители от 02 МИР Бургас една от тях е въвеждане на необлагаем минимум в размер на една минимална работна заплата за възнагражденията по трудови и граждански договори. И това трябва да се приложиоще с бюджета за следващата година.

Това ще доведе до облекчаване на получаващите минимална работна заплата и на ниско доходните групи в условията на икономическа криза.

Другият положителен ефект е оставането на по-голям разполагаем доход в домакинствата. И накрая, но не на последно място, въвеждането на необлагаем минимум представлява намаляване на данъчната тежест и решителна стъпка за справяне на проблема с т. нар. работещи бедни.

Не по-маловажна мярка е намаляване на ДДС на 5 % за сметките за ток за домакинствата и за бизнеса. Тъй като цената за битовите потребители се определя от КЕВР, предвиденото намаление с 15 процента ще бъде реално и ще има директен положителен ефект върху бюджетите на домакинствата. Така ще бъдат подпомогнати гражданите и стопанските субекти в условията на икономическа криза,ще бъде осигурено запазването на работни места и оцеляването през есенно-зимния сезон, смятат от НФСБ.

В тази връзка са и предложенията на кандидатите от листата на Националния фронт в Бургас за осигуряване на ваучери за заплащане на сметките за ток за енергийно бедни домакинства и въвеждане на забрана за спиране на тока и парното през отоплителния период, както ипродължаване на енергийни компенсации към българските фирми.Подобни мерки ще обхванат максимално широк кръг потребителии ще са от полза за цялото общество – за всички отрасли на икономиката и за всички български граждани, ползващи електроенергия.

От НФСБ предлагат и друга социална мярка, а именно нулева ставка на ДДС за лекарствата, заплащани от Националната здравноосигурителна каса. Както при намаляване на ДДС на цената на електроенергията, и тук като резултат ще имаме повече разполагаеми средства в бюджетите на българските домакинства.
Кандидатите от партията са за осъвременяване на размерите на всички пенсии и премахване на т. нар. таван. Това е продължение на провежданата от НФСБ политика на поетапно увеличаване на размера на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст, така че тя да бъде в размер над линията на бедност.

И ако за тази година това е постигнато при линия на бедност от 413 лева, като минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст е в размер на 467 лева, то за следващата година се предлага линията на бедност да се увеличи на 504 лева, без все още да е ясно дали минималната пенсия ще бъде увеличена до и над този размер.
Според кандидатите за народни представители в листата на НФСБ от бургаския изборен район е редно както да се увеличи минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст, така и да бъдат преизчислени и всички останали пенсии.

„Аз бих се ангажирал с намиране на начин за по-справедливо разпределение на помощите, специално за семейства с деца. Бих се ангажирал и с преговори с всички парламентарно представени партии за намиране на начин за промени в Наказателния кодекс, за промени в закона за движение по пътищата, за да може да се спре тази война, която се води по пътищата на България“, каза кандидатът за народен представител Димитър Вълев, който е родом от Карнобат.

Един от сериозните проблеми, разисквани на срещата, е свързан със селското стопанство. Хората с безпокойство споделиха, че българските зеленчуци са на изчезване, защото вече няма кой да ги произвежда.

„Държавата можеше много да направи, но знаете, че земеделието се командваше от ДПС. И това, което направи, е турските домати да се продават, нашите да не могат да се продават“, коментира на срещата кандидатът за народен представител инж. Иван Кузманов, който е и земеделски производител.

НФСБ се явява на предстоящите парламентарни избори с номер 8 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки