Как държавата мачка транспортни фирми, участвали в протеста


Как държавата мачка транспортни фирми, участвали в протеста
16 Май 2022, Понеделник


Нямам идея защо се прави това, но предполагам, че натискът може да е свързан с факта, че сме придобили лиценз за превоз на пратки, казва генералният мениджър на "Юнион ивкони" Георги Атанасов

Автор: Светлана Николова

Една от най-големите фирми в транспортния сектор у нас - „ПИМК“, както и автобусните национални компании „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“ ООД, са били подложени на огромен натиск от страна на държавата. За това сигнализират медиите самите потърпевши.

„От 9 май сме подложени на невиждана от нас до момента репресия. Срещу нас има постоянни проверки, продиктувани от заповед на министър Николай Събев, която е с дата 9-ти. Странното е, че тя се позовава на сигнал, подаден на 14 май. Той дори все още не е входиран в Министерството на транспорта“, казва Георги Атанасов, генерален мениджър на „Юнион ивкони“.

По думите му има случаи, в които автобуси са спирани по три пъти за една и съща проверка в три последователни града. Това е довело до забавяне на превоза на пътниците до три часа.

„Имаме актове, които са за намалена наличност на течността за чистачките. Имаме е други, още по-абсурдни неща“, добавя Атанасов.

Нямам идея защо се прави това, казва още той, но предполага, че натискът може да е свързан с факта, че фирмата, която представлява, е придобила лиценз за превоз на пратки.

Припомняме, че министърът на транспорт Николай Събев, назначен от премиера Кирил Петков, е собственик на куриерската фирма „Еконт“, което от самото му назначение е в конфликт на интереси.

От „Юнион“ показаха писмо на Николай Събев  до директорите на регионалните звена на „Автомобилна администрация”. В по-голямата си част писмото изглежда като заповед за правене на комплексна проверка на всички в този сектор.

В таблицата към него обаче се вижда, че обект на внимание са едва трите фирми, споменати по-горе - „ПИМК”, „Юнион Ивкони” и „Груп плюс”. В тази таблица се иска отчет на броя проверени моторни превозни средства на въпросните фирми, както и колко акта са им написани.

Друга причина за репресиите е участието на служители на дружествата в двата поредни протеста на транспортния бранш, смятат притисканите фирми.

Припомняме, че кулминацията на недоволството на сектора ще бъде на 18 май, когато ще бъдат блокирани важни пътни артерии в цялата страна, ще има затваряне и на граници.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ПрисилнаЛюбов
19.05.2022 11:00:56
0
0
Защо "македонците" не искат да станат българи (отново) и харесват сърбите?
Понеже вие сте по-ниски от тях (не само от сърбите а и от самите северномакедонци) и имате по-голям процент хора с тъмна кожа (не само от сърбите, а и от самите "македонци").
Те мечтаят за секс със сърби/сръбкини а не с българи/българки.
Нямате с какво да ви привличате.
Това причина напълно се пренебрегва от вашите "историци" или политолози които се средоточават само върху Гоце Делчев, Цар Самуил и т.н.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки