Ще рекламират реставрирания храм „Св. Архангел Михаил” в град Рила


Ще рекламират реставрирания храм „Св. Архангел Михаил” в град Рила
Снимка: Архив БГНЕС
24 Март 2022, Четвъртък


Целта е обектът от XII век да се превърне в конкурентноспособна културна туристическа атракция

Автор: Дина Харизанова

Обявена е обществена поръчка за изпълнение на мерки за информация и публичност по проект за консервация, експониране и осигуряване на достъпност до антична и средновековна църква „Свети Архангел Михаил” в град Рила.

Целта е обектът да се превърне в конкурентноспособна културна туристическа атракция, част от туристическия продукт на територията на общината, привличаща значителен брой посетители и подобряваща качеството на туристическо преживяване в дестинация Рила.

С успешното изпълнение на предвидените в проекта дейности тази забележителност със статут на групов паметник на културата, включен в Ансамбъл „Бабинска махала“, ще се утвърди като привлекателна туристическа атракция в интегрирания туристически продукт на община Рила със значителен и устойчив ръст на посещаемост и ще донесе съответните преки приходи и социално-икономически ползи от тези посещения за региона.

Храм „Св. Архангел Михаил” е постстроен през XII век. През 2018 г. той бе реставриран по проект „Да построим моста на туризма" по Програмата за трансгранично сътрудничество.

Конкретните действия, които трябва да се извършат от изпълнителя на сегашната обществена поръчка, включват изготвяне и монтиране на временен билборд с информация за проекта; организиране и провеждане на две официални церемонии – „Първа копка” и „Откриване на обекта”, както и на две пресконференции; публикации в национални или регионални медии и поставяне на постоянна обяснителна табела.

Прогнозната стойност на тези услуги е 10 000 лева, а крайният срок за подаване на заявки за участие в публичното състезание е 14 април.


В категории: Новини , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки