Разкриха над 100 кубика незаконна дървесина в горски масив, собственост на наследниците на цар Борис ІІІ


Разкриха над 100 кубика незаконна дървесина в горски масив, собственост на наследниците на цар Борис ІІІ
Снимки: ИАГ
04 Юни 2021, Петък


 „Царските гори“ се намират край село Мала църква

Автор: Десант

Екип на Изпълнителна агенция по горите и Регионална дирекция по горите-София разкри нарушения в горски масив, собственост на наследниците на цар Фердинанд и цар Борис ІІІ в землището на с. Мала църква.

Нарушението е констатирано при извършена през вчерашния ден проверка на територията на община Самоков в общински, частни и държавни гори.

В частен горски имот, т. нар. „царски гори“ в землището на с. Мала църква, проверяващите установили 59 броя незаконно отсечени дървета от бял бор, смърч, ела и бяла мура в размер на 105 пл. куб. м стояща маса.

За нарушението ще бъде уведомена Районна прокуратура - Самоков.В хода на проверката са открити нарушения и в две общински сечища в землището на с. Мала църква, където горските служители установили несъответствие между провежданата сеч и предвидената по горскостопански план, както и отсечени единични немаркирани дървета. Дейността в единия подотдел е прекратена.

Проверки са извършени и в землището на с. Говедарци, където са съставени два акта по Закона за горите за нерегламентирана сеч.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки