Славчо Атанасов разкритикува неудачната идея за бус ленти в Пловдив


Славчо Атанасов разкритикува неудачната идея за бус ленти в Пловдив
Снимка: Община Пловдив
16 Октомври 2018, Вторник


Той е категоричен, че тя по никакъв начин няма да облекчи кошмарния трафик в Града под тепетата

Автор: Десант

Има ли пловдивчанин, който да смята, че уличното движение в града е нормално? Въпросът е реторичен и го задава депутатът от "Обединени патриоти" Славчо Атанасов, някогашен кмет на Града под тепетата.

По думите му, трафикът в Пловдив през последните седем години се е превърнал в хаос. "Станахме свидетели и потърпевши на безпрецедентен безпорядък по улиците на града. Общинската администрация се оказа неподготвена и напълно безпомощна да се справи с тази ситуация. Дори напротив, аз съм категоричен, че причината за задръстванията е именно неумението на г-н Тотев и екипа му да преценят и планират правилно уличните ремонти" - пише той във "Фейсбук".

Атанасов пита още професионално ли е частични ремонти на основни пътни артерии да продължават по 3-4 години? "Общината, която плаща, и съответно поставя условията в тези обществени поръчки, би трябвало да съобрази всички аспекти и усложнения, които ремонтите ще провокират и да направи всичко възможно да ги сведе до минимум.

Не мога да приема извинението, че това е невъзможно, защото в моя мандат също ремонтирахме големи булеварди, направихме дори нов мост на Марица и не сме допускали движението в града да се превърне в бедствие, както е в момента" - категоричен е народният представител.

Той е на мнение, че на сегашната градска управа сериозно й куца планирането и точната преценка кое, кога и как да се ремонтира.

Атанасов нарича идеята на кмета Иван Тотев за въвеждането на бус ленти силно неудачна, защото това по никакъв начин няма да облекчи кошмарния трафик в Пловдив. Напротив, ще създаде нови проблеми, вместо да реши съществуващите:

"На първо място - Пловдив е съвсем различен град от София и няма неговите булеварди с по 3-4 ленти. Като се прибави бус лента, движението просто ще спира, когато има автобуси. А през останалото време всички шофьори ще са в непрекъснато нарушение на закона за движение по пътищата, защото в бус лентите автомобилите нямат право да се движат. И сега по бул. „Васил Априлов“ става опашка и тапа, когато преминава автобус - представете си какво ще стане, ако се обособи и бус лента? Същото е и по "Коматевско шосе".

Второ - ще напомня, че след прословутите многогодишни ремонти на части от големите пловдивски булеварди, пътните платна на повечето от тях днес са по-тесни, отколкото бяха преди ремонта. Защо – това е друг въпрос. Аргументиран отговор не сме получили.

Трето – какво ще стане, ако някой автобус аварира? А при нужда – откъде ще минават колите със специален режим на движение?" - изрежда основанията за своето недоволство депутатът.

Той е убеден, че предложението за бус лентите е направено прибързано и импулсивно и смята, че когато г-н Тотев обмисли идеята си и се консултира със специалисти, сам ще разбере нейната несъстоятелност.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки