Отново разпъват сергиите за римски пазар в „Сексагинта Приста“


Отново разпъват сергиите за римски пазар в „Сексагинта Приста“
Снимки: Архив РИМ-Русе
20 Септември 2018, Четвъртък


И този път ще има кулинарни дегустации на всекидневни блюда и напитки от времето на Древния Рим, както и работилници за декупаж върху камъни от Средиземно море и за изработка на бижута от миди

Автор: Десант

Традиционният Римски пазар на „Сексагинта Приста“ тази година ще се проведе на 22 септември. Щандовете на производители и търговци ще бъдат отворени през целия съботен ден. Началото е от 11,00 ч. Вечерта събитието ще предложи на своята публика концерт и атрактивно огнено шоу.

На територията на римския кастел ще бъдат разположени шатри на местни фермери и занаятчии. Свои изделия ще предложат майсторите от Дунавската задруга на народните художествени занаяти. Посетителите ще могат да видят още ръчно изработени бижута, картички, магнити и сувенири, направени от природни материали.

За трета поредна година сред изложителите са и организациите на хората в неравностойно положение.

И този път пазарът ще включва кулинарни дегустации на всекидневни блюда и напитки от римско време.

От 11,00 до 14,00 ч. ще се проведат две работилници - за декупаж върху камъни от Средиземно море и работилница за изработка на бижута от миди.

Официалното откриване на Римския пазар ще е от 13,00 ч., когато ще се извърши и смяна на кохортата на Сексагинта Приста, въоръжаване на младите легионери, обучението на войните и полагане на легионерската клетва.Входът ще е 1 лев.


В категории: Новини , Традиции , Обичаи , Българските крепости

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки