Меркел подготвя още по-голям комфорт за мигрантите


Меркел подготвя още по-голям комфорт за мигрантите
14 Май 2018, Понеделник


Разработен е закон, който ще позволил дори и на тези без статут на бежанци да доведат и семействата си в Германия

Автор: Младен Янев

В края на миналата седмица в новините се прокрадна информация, че Ангела Меркел и нейната партия са разработили закон, който ще позволил на мигрантите да доведат и семействата си в Германия. 

Към момента се знае, че законопроектът ще се отнася и за тези чужденци, които са под т.нар. „субсидирана защита“. Това е една степен под бежанския статут и досега те трябваше да изчакат две години, преди да могат да приберат при тях на германска територия и своите близки.

Тези, на които е отказан статут на бежанец, могат да разчитат на субсидирана защита по различни причини: да са заплашени в родината си от смъртно наказание или екзекуция, изтезания, нечовешко или унизително отношение и пр. На практика всеки, пристигнал в Германия от страните на Близкия изток, може да получи такава защита.

Ако бъдат приети новите законови промени, вече няма да има проблем съпругата и децата му също да подадат молба за убежище в Германия. Новите правила ще позволят и на родителите на непълнолетни лица с бежански статут да кандидатстват за германска виза.

Срещу тази идея се обявяват не само германците, които смятат, че страната вече е приела достатъчен брой мигранти.

Недоволни от тази ситуация са и имигрантите от Източна Европа, които за да докарат семействата си в Германия, са принудени да вадят множество документи и да минават през редица бюрократични процедури. 

Много е вероятно евентуалното приемане на въпросния законопроект да предизвика сериозна вълна от протести, която да разклати и без това едвам задържащата се на политическата сцена фрау Меркел. Именно недоволството от миграционнната политика на канцлера отблъсна голяма част от нейните избиратели, които на последните избори предпочетоха да гласуват за „Алтернатива за Германия", наложила се като евроскептичната и антиимигрантска крайнодясна партия. 


В категории: Новини , Коментари , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки