Патриархът ще оглави празничните богослужения в Троянския манастир


Патриархът ще оглави празничните богослужения в Троянския манастир
14 Август 2017, Понеделник


В чест на големия християнски празник Успение Богородично ще се състои литийното шествие с чудотворната икона на пресвета Богородица - „Троеручица”, от храма до мястото на първото чудо, извършено от иконата

Автор: Десант

Празничните богослужения в Троянския манастир в чест на големия християнски празник Успение Богородично започват тази вечер от 18 ч.

На 15 август, когато се отбелязва кончината на Божията майка, рано сутринта в патриаршеската света обител ще има празнична полунощница, лития около храма с плащаницата на св. Богородица и петохлебие.

След Утринното богослужение лично Негово светейшество  Българският патриарх Неофит ще оглави Божествената света литургия.

След нея ще започне литийното шествие с чудотворната икона на пресвета Богородица - „Троеручица”, от храма до мястото на първото чудо, извършено от иконата.

Много са хората, които твърдят, че светото изображение на Божията майка от Троянския манастир (то е от типа Одигитрия, т.е. пътеводителка), им е помогнало да се излекуват от болести, които лекарите са смятали за неизцерими.

Преди няколко години бе забелязано по иконата да избликват сълзи, което още повече засили интереса към Троянската света обител и чудотворната й светиня.


В категории: Църковни празници , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки