Излиза ново издание от поредицата книги за траките


Излиза ново издание от поредицата книги за траките
16 Януари 2017, Понеделник


Том 21 ще бъде представен на публиката на 18 януари в Големия салон на БАН на ул. „15 ноември“ №1.

Автор: Десант

Том 21 от поредицата Thracia - „Древна Тракия през I хил. пр. Христа: икономика, политика, общество, култура“ ще бъде представен на 18 януари. Това съобщиха от Института по балканистика с Център по тракология „Проф. Александър Фол“.

Събитието ще се проведе от 11,00 часа в Големия салон в сградата на Българската академия на науките на ул. „15 ноември“ №1 в София.

Изданието е подготвено и излиза от печат по общоакадемичния проект „Траките – генезис и развитие на етноса, културни идентичности, цивилизационни взаимодействия и наследство от древността“ на БАН, I-ва част, финансирана от дарение на Петър Манджуков. 

В тази част от поредицата са публикувани 21 статии от 27 автора - учени от Центъра по тракология и специалисти от други научни институции от България, Гърция, Румъния и Македония.

Археологическите открития, анализите на писмените извори и резултатите от специализираните изследвания, поместени в книгата, проговарят в историческия разказ за древния тракийски народ, живял пълноценно по нашите земи и ни позволяват през мъглата на времето да видим по-ясни образите на траките.


В категории: Новини , Траки , Античност

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки