Български отбор първи в Града на ангелите


Български отбор първи в Града на ангелите
Нашите
20 Януари 2011, Четвъртък


Тези дни от САЩ долетя новината, че лосанжелиският български отбор по футбол „Балкан“ е триумфирал на големия финал на Мunicipal Sports/Soccer – футболна лига, в която играят над 140 аматьорски отбора от Ел Ей. Нашите вече за трети път стават шампиони в престижния турнир. Освен шампионската титла, съставеният от българи тим спечели и купите от първенството на „Wednesday Open Division" – една от двете най-висши дивизии на Мunicipal Sports/Soccer, където завърши сезона на



Автор: Яна Славянска

призовото първо място без нито една загуба и директно се класира за плейофите в лигата. Рекапитулацията е 10 победи и един равен. В състава на „лъвовете“ влизат 15 българи, трима южноамериканци и двама американци. Техен капитан е Евгени Любенов, а средната възраст на юначагите е 25 години. Дай Боже, подобна звездна слава и успехи да сполетят и колегите им от родината!

„Балкан“ е основан през 2006 г. от Атанас Атанасов, който в момента е наставник на първия български футболен клуб, създаден в Лос Анжелис – „БГ Юнайтед“. „Балканците“ са подпомогнати още в началото от Българския клуб при църквата „Св. Георги“ със сумата, необходима за регистрацията им и екипи. Необходимите финансови средства за всеки сезон им осигурява бизнес дамата Дорин Аладжов. Вдъхновени от успехите и популярността на клуба, негови спонсори стават също Людмил Калчев и Алекс Николов, които му закупуват нови екипи, изработени по поръчка в България.



В категории: Новини , Спортен дух , Спортни новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки