Звезди и юлско утро в Родопите


09 Юли 2010, Петък


Дни преди Джулая площадът в Смолян бе разтърсен от мощна рокексплозия, миксирана с опияняващите трели на каба гайда и огласящи простора родопски напеви. Струпалата се в новия център на града разнородна публика от всички поколения посрещна с възторг Джон Лоутън – един от култовите солисти на „Юрая хийп“ от най-силните времена на бандата – годините, в които изгря тяхното „Юлско утро“, положило началото на несекващата традиция с посрещането на изгрева на 1 юли. Това, че по време на концерта, над смолянския небосклон вместо слънцето от облаците изплува изцяло пълната месечина, не смути ни най-малко екзалтираните зрители, припяващи заедно с Джон и пригласящите му български рок динозаври от БТР. Взрив от аплодисменти, вдигнати ръце и разтърсващи площада възторзи посрещаха всяко неостаряващо парче,



Автор: Диана Славчева

представяно от звездния музикант - „Free me”, “Eazy livin”, “Come back to me” и т. н. Трудно е да се обясни магията на тези песни, подлудяващи до екстаз с еднаква сила както беловласите вече пораснали съвременници на тяхното раждане, така и невръстните още днешни тийнейджъри.

Зрелищна заря над извилото се в сърцето на Родопите развълнувано българско хоро ознаменува края на шеметния концерт „Звезди в планината на Момчил“.

Незабравимо!

Юлско!

Освобождаващо духа и сетивата преживяване!



В категории: Новини , Културен Десант , Горещи новини , Музика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки