Добри Божилов отрече да е съпричастен към сайтове за фалшиви новини


Добри Божилов отрече да е съпричастен към сайтове за фалшиви новини
16 Септември 2020, Сряда


В писмо до редакцията с искане на право на отговор той коментира твърденията на Станислав Недков - Стъки

Автор: Десант

Лъжа е, че съм съпричастен към сайтове за фалшиви новини, които злепоставят Станислав Недков - Стъки. Това заяви в писмо до редакцията ни Добри Божилов, чието име е цитирано в публикацията „ММА боец поведе война срещу фалшивите новини".

„Нямам нищо общо с въпросните сайтове, а мотивите на г-н Недков са очевидно единствено да ме злепостави. Ако просто искаше проверка, щеше да подаде сигнал и евентуалните му подозрения да останат единствено пред очите на разследващите. Но той ползва сигнала, за да застане пред медиите и да атакува моето име.

Допускам, че г-н Недков не е наясно с темата за фалшивите новини. Биографията му не сочи към ИТ компетенция и възможност да провери сам фактите в Мрежата. Поради тази причина, когато той оповести намерението си да подава сигнал, аз му пратих съобщение, в което го уведомих, че греши и посках просто да постъпи мъжки, и да има силата да се извини.

Вместо това, сега наблюдаваме ескалация на казуса" - пише Божилов в искането си за право на отговор.

Той определя случващото се само по себе си като „фейк" и тежка дискредитация на името му. „Аз съм новоизрастващ писател, при това - успешен. Още първата ми книга "Задругата" стана бестселър за 2019 и зае второ място като най-продавана художествена книга в класацията на Хеликон. Втората ми книга - "Заветът", на полугодието е на 4-то място сред българските автори" - аргументира се Божилов.

По думите му, той полага усилия да гради име в областта на литературата, а подобни несъстоятелни обвинения разрушават този труд. „Това е нагло, безотговорно, то е пълна гротеска и абсурд" - обобщава Добри Божилов в писмото си.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки