Бегачи аматьори тичаха в Пловдив 16 километра със студент в инвалидна количка заради благородна кауза


Бегачи аматьори тичаха в Пловдив 16 километра със студент в инвалидна количка заради благородна кауза
Снимка: KrisoK Photography
03 Октомври 2022, Понеделник


Рекорден брой участници се включиха в петата фирмена щафета в Тракия икономическа зона

Автор: Десант

Рекорден брой участници – 60 отбора от 31 мултинационални фирми и 1 фондация се включиха вчера в петото издание на „Либхер бизнес рън Пловдив“ в Тракия икономическа зона. Всеки от 240-те любители бегачи направи по 2 обиколки на затвореното трасе.

Състезател в инвалидна количка обра аплодисментите на стотиците присъстващи. Това е най-голямата фирмена щафета в Южна България. Четирима аматьори бегачи от един от отборите на домакина „Либхер“ бутаха 16 км инвалидната количка на пловдивския студент Иван Пеев, който е роден с церебрална парализа.

„За първи път правим подобно включване на Бизнес рън, защото трасето го позволява“, обясни Влади Константинов от Спортен клуб „Бегач“. Клубът участва в международен проект за разработка на наръчник за изграждане на трасета за бягане за лица в неравностойно положение. 

За 1 час, 1 минута и 27 секунди мъжки отбор от 4-ма състезатели-аматьори на фирма Uber пробяга 16-те километра и грабна златните медали. Само 45 секунди след тях финишира отбор на домакините от „Либхер Хаусгерете Марица“, а трети завършиха „Ханон Системс“.

И при дамите триумфира тим на Uber с време 1 час, 11 минути и 49 секунди. Среброто спечелиха от EPAM, а домакините от Либхер се окичиха с бронз. 

„Всяко следващо издание привлича все повече не само служители на фирми, но и техните семейства. Спортният празник вече е за малки и големи и от фирмен тийм билдинг се превърна и във фамилен“, отбеляза Влади Константинов.


В категории: Новини , Спортни новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки