ММА боец поведе война срещу фалшивите новини


ММА боец поведе война срещу фалшивите новини
Снимка: Фейсбук
15 Септември 2020, Вторник


Станислав Недков - Стъки е внесъл сигнал до ГДБОП срещу Арман Бабикян, Добри Божилов и още няколко човека, с молба да бъдат проверени за съпричастност с публикувайщи фейк сайтове

Автор: Десант

Председателят на ММА федерацията Станислав Недков - Стъки е подал сигнал до ГДБОП срещу Арман Бабикян, Добри Божилов и още няколко човека, с молба да бъдат проверени за съпричастност с фалшиви сайтове. Той визира по-конкретно порталите, бълващи фалшиви новини, които петнат името му.

„Няма успял българин - актьор, певец, спортист, политик, или друго популярно лице, който да не е очернен от подобни жълтокафяви сайтове. Убеден съм, че няма разумен българин, който да се върже на подобни евтини опити за омаскаряване на хора, които прославят страната ни по света и които повдигат националното ни самочувствие. Но и не бива да стоим и да гледаме безучастно отстрани" - категоричен е ММА боецът.

„В началото на демокрацията бяхме номер 1 в производството на гаражен фалшив алкохол. Сега отново сме на първо място, но по брой гаражни фалшиви сайтове, произвеждащи фалшиви новини и тровещи също толкова смъртоносно българския народ" - обобщава Стъки.

Той призовава и министъра на културата Боил Банов да спази Закона за медийните услуги, като най-накрая издаде Наредба за публичен регистър на медиите. В него всички медии трябва да посочат своя собственик, лицето което контролира съдържанието и редакционната политика и източниците си на финансиране.

„С неиздаването на тази Наредба, министър Банов в момента позволява на сайтове да бъдат регистрирани примерно на адреса на къщичка за птички в гората" - казва именитият спортист, който припоня, че срокът за създаването на медийния регистър е бил до ноември 2018 г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки