Поставиха пред НИМ мемориален знак на падналите във войните 952 български евреи


Поставиха пред НИМ мемориален знак на падналите във войните 952 български евреи
09 Юни 2017, Петък


Той е част от алеята „Дейци на достойнството на иноплеменни личности и общности, със заслуги към България”, която се намира в пропилея пред сградата на Националния исторически музей

Автор: Десант

В пропилея пред сградата на Националния исторически музей (НИМ) днес беше открит мемориален знак, с който се отдава поклон пред пролятата кръв на 952 български военни евреи, сражавали се за България във войните за обединение на Отечеството.

„Участието на тези достойни български граждани във войните за освобождение, обединение и независимост на България е доказателство за любовта на българската еврейска общност към Родината и за неизменната й съпричастност към съдбата й. Вярвам, че саможертвата, вградена в основите на нашата държава, заслужава най-дълбоката ни почит, а паметният знак, който се открива днес, ще остане символ на нашата признателност”, се казва в поздравителния адрес по повод събитието, изпратен от министър- председателя Бойко Борисов.

Знакът е поставен от Боянския клуб и Института за национална и патриотична политика на Дунавската академия „Св.Наум Охридски” и от Инициативен комитет, с председател проф. Божидар Димитров и изпълнителен секретар арх. Миломир Богданов.

Той е част от алеята „Дейци на достойнството на „иноплеменни личности и общности, със заслуги към България”, която се намира в пропилея пред сградата на НИМ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки