ЕС финансира проект за реклама на българските билки


ЕС финансира проект за реклама на българските билки
19 Ноември 2013, Вторник


Проект, финансиран от програма „Life +“ на Европейската комисия, ще популяризира българските билки. С рекламата на лековитите растения се е заела фондация


"Информация и природозащита", която стартира образователна и информационна кампания, заяви координаторът на проекта „Популяризиране на устойчиво ползване на билките в България“ Светлана Аладжем."България има изключителен ресурс от лечебни растения и по този показател сме на първо място в света, а по отношение на износа на билки, на глава от населението, сме сред първите три", каза Светлана Аладжем. Тя обаче смята, че богатството на българските билки просто изтича през границите ни и в чужбина получава висока добавена стойност. След това билките се връщат в България, вложени в лекарства, които купуваме на много високи цени.

Затова целта на проекта е у хората да се създадат нагласи и умения за опазване на българските билки, правилното им бране и употреба.
Работата по проекта ще продължи 2 години и половина на територията на Пловдивска област. Предвиждат се обучения на производители на билки, еколози, берачи, преработватели, както и панаир на билките.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки