Историк стана координатор на партията в Североизточна България


Историк стана координатор на партията в Североизточна България
Костадин Костадинов
01 Март 2013, Петък


Родолюбивата партия „Национален фронт за спасение на България“ определи за свой регионален координатор за областите Варна, Шумен и Добрич Костадин Костадинов.


Младият историк е познат на зрителите на телевизия СКАТ като водещ на предаването „За българската нация“, където пламенно защитава патриотичната кауза.
Той е роден през 1979 г. във Варна. Родителите му са родом от добруджанските села Батово и Църква. Завършил е „Балканистика” и „Право” във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.

След дипломирането си се посвещава на работа, свързана с проучване на миналото и защита интересите на сънародниците ни, живеещи извън границите на Отечеството.
Автор е на няколко филма и книги, посветени на малко известни събития от родната история. През 2004 и 2005 г. създава поредица от филми за сънародниците в Егейска Македония и Албания под заглавието „Един народ сме“.

Една от документалните му ленти с тема, доскоро непозната за широката публика, е “Забравена земя”, създадена през 2008 г. Тя запознава зрителите с българското културно-историческо наследство в Северна Добруджа.
През същата година издава фототипно алманах “Македония”, излязъл на бял свят през 1934 г., в който ясно е посочен българският характер на населението в географската област.

Със съдействието на Костадинов се издава и книгата „Българският гарнизон в Солун”, написана от генерал-лейтенант Велизар Лазаров през 1929 г. Другите творби на Костадинов, също на историческа тематика, са „Антигръцкото движение във Варна” и „Българската национална идентичност на славянското население в Македония“.
През 2011 г. историкът създава филм и книга с общото заглавие “Третата национална катастрофа”. Темата е за демографския апокалипсис, пред който е изправена българската нация.

По негова идея през лятото на същата година в добруджанското село Еникьой е поставен барелеф на Васил Левски. Апостола живее там близо година, като е назначен за учител в местното школо.
От средата на февруари т.г. Костадин Костадинов вече е директор на Регионалния исторически музей в Добрич. Местните власти и комисията по избор на шеф оцениха високо концепцията му за развитие на културната институция.

Както “Десант” вече писа, основен момент в нея е проучване на непознати кътчета в Добруджа, които са запазили следи от българското историческо наследство. Освен това се предвижда да се създадат атрактивни за децата форми, т.нар. “учебен музей”, като част от патриотичното възпитание на подрастващите. Концепцията на Костадинов предвижда и разработване на маршрути в Северна Добруджа, които да представят българското културно-историческо наследство в тази изконно наша земя.


В категории: Политика , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Иван Симеонов
05.03.2013 18:28:42
0
0
Явно от Десант смятат ВМРО-БНД за политически мъртвец. А както се знае, за мъртъвците или добро или нищо.
1
Цончо Ганев
05.03.2013 18:04:26
0
0
И НЯМА НИТО ДУМА ЗА ТОВА, ЧЕ БЕШЕ 15 ГОДИНИ ВЪВ ВМРО, ОТ КОИТО 10 ГОДИНИ КООРДИНАТОР ЗА СЪЩИТЕ ТРИ ОБЛАСТИ, А СЪЩО И ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯТА. И ЧЕ Е ИЗБРАН ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ВМРО ВЪВ ВАРНА.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки