Сектанти взимат лични данни от наивници


Сектанти взимат лични данни от наивници
С примамливото обещание да станат част от безплатен библейски курс много хора могат да се превърнат в потърпевши на хитри сектанти
28 Ноември 2011, Понеделник


Злоупотребявайки с наивността на хората, неизвестни лица разпространяват безплатно в пощенските кутии


Автор: Гергана Господинова

на старозагорци книги с Евангелието на Йоан, които не са издадени от Светия Синод.
Смущаващото в случая не е толкова съдържанието на самата книга, а приложените към нея брошура и формуляр. Въпросните притурки към изданието според свещеници от Старозагорска митрополия са средство за набиране на лични данни от нищо неподозиращи хора.

Попълвайки формулярите, информацията с имената и адреса на доверчивите вече е в ръцете на т. нар. пастори, които ги заливат с обещания за по-добър живот, а наивните хора постепенно стават част от сектантска група.
За да присъстват на проповедите обаче те трябва да внасят своя десятък за структурата.

Така заради невинните на пръв поглед материали в пощенските кутии, десетки хора се превръщат в жертви на добре сглобена схема в полза на поредната секта, която грубо се възползва от доверчивостта им.

Зад издаването на въпросното „Евангелие на Йоан” стои фондация с регистрация в София, а на формуляра е посочен варненски адрес на един от така наречените пастори за изпращане на личните данни.
 В крайна сметка обаче не става ясно кой трябва да прекрати подобни практики с разпращане на съмнителна литература, питат се старозагорци.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки