Арестуваха "мозъка" на несебърския кмет


Арестуваха
Това е - лейтенантът на наказателната бригада за събиране на дългове, търговия с влияние, подкупи и кражба на ДДС. Джотолов ръководеше предизборната кампания на настоящия кмет на Несебър /вдясно от него/ - Снимка Татяна Стефанова
11 Февруари 2010, Четвъртък


Марчело Джотолов - човекът, който качи на власт Николай Димитров, се оказа зловеща фигура от подземния свят

След показните арести на МВР и прокуратурата в столицата от нощта срещу сряда, магистратите трябва да обърнат глави и към община Несебър. Вкараният зад решетките Марчело Джотолов, посочен от полицаите като  лейтенант в наказателната бригада на Алексей Петров-Трактора играе възлова роля в управлението на общината.


Автор: Десант

По-точно: Джотолов беше ръководител на предизборния щаб на настоящия кмет Николай Димитров и организираше цялостната му кампания по време на двата тура през есента на 2007 г. Той е сред арестуваните 13 членове на бандата, сред които има и една жена.  
Според фирмените регистри Марчело Джотолов има фирми с адвокат Лъчезар Таков, пред чиято кантора бе застрелян Боби Цанков. В общата им фирма "Ин-80" дялове има и "Лев корпорация", която се занимава с консултации и анализи за сигурността и безопасността на физически и юридически лица.
Марчело Джотолов и Лъчезар Таков са заедно в Сдружението на бившите барети.
"Лев корпорация" притежава третата по големина у нас застрахователна компания "Лев инс", както и "Спартак Секюрити", "Плевен Холдинг" и още 8 сериозни фирми, между които е кетеринговатата компания "ЛКС". Тя доскоро хранеше елита, когато летеше с правителствения авиоотряд. Джотолов пък е съсобственик в една от най-големите таксиметрови фирми в София.
Сред ударените от полицията заведения за сексзабавления са “Велвет”, “Кама Сутра” и “Клеопатра”, където Джотолов също има участие.
Според МВР бившата барета  Алексей Петров, с прякор Трактора е стоял начело на наказателната бригада, която притискала порядъчни предприемачи и заможни босове от подземния свят за процент от печалбите си.
Разбитата групировка се занимавала още със силово събиране на дългове, търговия с влияние, подкупи и кражба на ДДС, пране на пари.
МВР разполага и с оперативна информация, че суми, спечелени от отвличания, са били изпирани през застрахователната компания, където участва Марчело Джотолов. Формацията е била подпомагана от бившия шеф на икономическото направление в НСС Николай Начев, който е събирал данни в информационен масив за хора, които да бъдат изнудвани и рекетирани. Спецакцията на полицията и прокуратурата от сряда е продължение на операциите “Наглите” 1 и 2. При тях преди два месеца бе задържана групата за отвличания, която похищаваше известни богаташи последните няколко години. Марчело е управлявал двата взривени миналата година в София бардака - “Пантерите” и “Казабланка”.
След акцията в София, в редакцията се обадиха хора от Несебър, за да припомнят делата на Джотолов на тяхна територия. Той се появил през юни 2007 г. с черен джип Тойота Ланд круизер. Представен бил пред местния елит на събиране при братята Динко и Йордан Диневи като човек, който ще води кампанията на независимия кандидат за кмет Николай Димитров. "И действително този тъмен на вид мъж, с огромно самочувствие и вид на дребен тарикат, се настани с офиса на Димитров на ул. “Хан Крум" 11", разказват хора от политическите среди. Димитров го водел навсякъде със себе си и го представял за най-важния фактор в бъдещата му кампания за кмет. При старта на изборите същият офис беше преустроен в предизборен щаб, който беше оглавен от същия Джотолов. Той осъществяваше и  контактите с медиите, представяйки се за съветник, организатор, пиар и касиер, от когото зависят сумите, плащани за отразяване на кампанията. Екипът на тогавашния ресторантьор Николай Димитров покани журналисти и общественици в хотел "Биляна бийч" за церемония по откриване на кампанията. Главна роля в нея играеше Джотолов, който твърдеше, че е специалист по пиар. В неофициален разговор същата вечер обаче той намекна пред местен журналист, че трябва много да се внимава с неговия довереник Димитров, защото ако той се провали, виновните ще бъдат наказани. Основанието за тези твърдения - "разполага с неограничена власт да си събера обратно раздадените средства".
От конкурентните партии припомниха, че същият Джотолов обикалял с джипа селата Оризаре, Гильовца и Тънково. Говори се за поголовно раздаване на пари. От същите села на двудневни екскурзии са били изпращани пенсионери, финансирани от Джотолов. Той е твърдял, че лично платил всичките билбордове на кандидата, с които беше заринат пътя Бургас-Слънчев бряг.
Интересното е, че в инициативния комитет за издигането на Димитров фигурира и името на софийския генерал от УБО Леонид Кацамунски, баща на журналистката от "Труд" Анна Заркова. Откъде Кацамунски познава невзрачния несебърлия, имащ като кариера зад себе си само един мандат общински съветник от Евролевицата, не е ясно.
В кадъра сме уловили фронтмена Марчело Джотолов, кандидата за кмет Николай Димитров и една друга важна фигура от близкото тоталитарно минало - шефа на "Балкантурист-Сл. бряг" Яни Николов (вдясно), който също беше в инициативния комитет. Той е известен като член на БКП и БСП, както и с това, че на последния местен вот разцепи червените и по-голямата част от тях по странни причини гласуваха за независимия Димитров. БСП този мандат няма дори и един общински съветник. Двете жени в кадъра са Ирена Лашкова (до Яни Николов) - майка на Боряна Лашкова, която е настояща лична секретарка на кмета. Другата жена е  Анелия Офилова. Двете имат обща фирма за застраховки, през която минават автомобилите на общината, както и имотите публична общинска собственост.
За прокуратурата ще е доста любопитно да надникне и зад другия настоящ пост на несебърския кмет - член на Изпълкома на БФС - кой и с каква цел го постави там, подсказаха ни от местната опозиция.
Николай Димитров се подкрепя безрезервно от партия МОРЕ на братята Динко и Йордан Диневи, бившите атакисти Никола Иванов и Славян Теофилов, както и от хората около Венелин Ташев. Единственана опозиция в ОбС са партия ДЕЛА около Атанас Терзиев, които наскоро подадоха няколко сигнала до прокуратурата, но няма данни тя да се е размърдала.   


В категории: Политика

15
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
15
vidi
25.11.2015 13:38:40
0
0
Тая Белинова още колко заслуги има...

Колко по тъпо и по грозно толко по нагло и подло
14
ujyliielcpc
15.05.2012 20:36:46
0
0
XRYkAU , [url=http://nmtgewweqqft.com/]nmtgewweqqft[/url], [link=http://avvutgpbvfte.com/]avvutgpbvfte[/link], http://fjgwtvvzpcyg.com/
13
kzluxo
14.05.2012 18:04:53
0
0
z8T6It <a href="http://jcyyfvnsbqvr.com/">jcyyfvnsbqvr</a>
12
erpafzxbfba
14.05.2012 15:25:17
0
0
ZndcUm , [url=http://ywjdxotivsyj.com/]ywjdxotivsyj[/url], [link=http://fwphvcyihxaw.com/]fwphvcyihxaw[/link], http://ytrzewdrrbka.com/
11
ckqufshc
14.05.2012 14:23:31
0
0
IsxDjE , [url=http://lccraayqvury.com/]lccraayqvury[/url], [link=http://wdfigqszknyb.com/]wdfigqszknyb[/link], http://qsggjbrqgpts.com/
10
lqaqnen
14.05.2012 12:14:26
0
0
QDt1qD , [url=http://actgtqpiobsd.com/]actgtqpiobsd[/url], [link=http://wppwxyoajlot.com/]wppwxyoajlot[/link], http://kptoussknoor.com/
9
fqagra
14.05.2012 09:51:06
0
0
MxGelv , [url=http://hghyhbypegal.com/]hghyhbypegal[/url], [link=http://qubvtmvcipxt.com/]qubvtmvcipxt[/link], http://yyhiltoiqbxn.com/
8
zumlunj
14.05.2012 07:26:27
0
0
Knvj17 , [url=http://rbmywdvifagq.com/]rbmywdvifagq[/url], [link=http://kvdvylksayhm.com/]kvdvylksayhm[/link], http://nhnxwinspyqo.com/
7
Baldomero
12.05.2012 06:59:30
0
0
You've really captured all the essentials in this sjubect area, haven't you?
6
face
19.03.2010 15:42:16
0
0
ahahahhaha kade si e georgi djendov hahahaha
5
Левон
24.02.2010 22:27:39
0
0
Вътрешният контрол на "Уникредит лизинг" от повече от две години е осляпял за всичко, което става.Едната контрольорка Божидарка Белинова /близка приятелка на Свилена Джотолова/ даже я повишиха и пратиха във Виена явно заради заслуги.90% от служителите от отделите на Тодор Присадников и Иван Иванов напуснаха поради психически тормоз. HR-началника Надежда Томова не се противопоставя на това, а напротив всячески му съдейства."Вътрешният контрол" Белинова отиде на екскурзия с Иван Иванов в Милано като близка негова спътница вместо да разкрие далаверите му.
А защо ли Хампарцумян не предприема нищо вече 14 дни????
4
"Уникредит лизинг" ,
24.02.2010 22:15:33
0
0
Вътрешният контрол на "Уникредит лизинг" от повече от две години действително е осляпял за всичко, което става.Едната контрольорка Белинова /приятелка и съратничка на Свилена Джотолова/ даже я повишиха и пратиха във Виена явно заради заслуги, а другата Витлиемова изнася информация за "Хипо" , където е мъжът и. В отделите на Тодор Присадников /шеф на вземанията и шеф на Борислав Борисов-оценителя на Марчело Джотолов/ и Иван Иванов /шеф на риска/ 90% от служителите напуснаха в продължение на две години. Началник "Човешки ресурси"-Надежда Томова "проспа" този факт, а хората напускаха заради психически тормоз от горепосочените двама началници и заради далаверите им, на които те трябваше да са параван. "Вътрешният контрол" Божидарка Белинова естествено и тя проспа далаверите на Иван Иванов, но пък отиде на екскурзия до Милано с него и т.н.Тодор Присадников и Иван Иванов /шеф на риска/ са тези, които помогнаха, да бъде уволнен техния Риск Директор-Валтер Пенклер по нареждане на Пламен Йорданов Минев, за да се разчисти пътя за Марчело Джотолов. Левон Хампарцумян не дава и "косъм да падне" от главата на "големия специалист" по "Маркетинг и комуникации" на "Уникредит лизинг"-Свилена Джотолова.Защо ли?



3
Боби Стан
14.02.2010 20:07:52
0
0
Май действително Марчело Джотолов управлява в сянка "Уникредит лизинг", защото Пламен Йорданов Минев-бивш главен директор го вкара в дружеството. Надзирател на Марчело в УЛ и в момента е съпругата му Свилена Джотолова-секретарка на борда на директорите и PR-мениджър. И действително в случай, че някой се противопостави на интересите им следва изгодна оферта за него от Свилена или веднага компромат и напускане /шефката на застрахователния брокер на УЛ е пример за това/. Факт е, че има договор между фирмата на Марчело Джотолов и УЛ за събиране на просрочени кредити /законен р...../, но освен това по случайност е назначен и Борислав Борисов /бивш маркировач в "Лев инс"/ като оценител на лизинговите активи /иззети от неизрядните лизингополучатели и активи, които ще се лизинговат/. Лапането е голямо, защото за изгодните оферти купувачите са едни и същи. Казано направо оценителя на Марчело е на входа и изхода на УЛ като одобрява цените на активите. Но ако Тодор Присадников /шеф на вземанията и шеф на Борислав Борисов-оценителя/ и Иван Иванов /шеф на риска/са си на мястото това би било невъзможно. Но дали те са били мястото си ????!!!!! Вътрешният контрол на УЛ от повече от две години е осляпял за всичко, което става.Едната контрольорка даже я повишиха и пратиха във Виена явно заради заслуги.
2
Дудов
13.02.2010 18:55:03
0
0
Браво на Бойко Борисов и министър Цветанов! Много е интересна връзката и съответно схемата /за източване/ на Марчело Джотолов с "Уникредит лизинг"-Пламен Йорданов Минев/бивш главен директор/-Свилена Джотолова-Борислав Борисов-Тодор Присадников-Иван Иванов.
1
георги джендов
11.02.2010 20:56:42
0
0

криминале по наразкрити поръчкови убийства
www.georgesavoy.com
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки