Погват отново споделените пътувания и нерегламентирани превози


Погват отново споделените пътувания и нерегламентирани превози
07 Декември 2023, Четвъртък


Проверките започват на 8 декември, като са предвидени дежурства в курортите във връзка със студентския празник

Автор: Десант

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ засилва контрола на нерегламентираните превози на пътници и товари по време на коледните и новогодишните празници. В тази категория попадат и масово разпространените в последните години споделени пътувания.

Проверките ще се извършват в различни райони на страната и по граничните пунктове, съвместно с Министерството на вътрешните работи и НАП.

Акцията стартира от 8 декември, като са предвидени дежурства в курортите във връзка със студентския празник.

Проверките преди коледните и новогодишните празници ще се осъществяват в различни интервали от време в отделните териториални структури на ИА „Автомобилна администрация“.

От началото на годината досега при контрол на пътя са констатирани 174 случая на нерегламентиран превоз на пътници и товари, от които 75 са за леки автомобили, 6 на автобуси и 93 на товарни автомобили. За установените нарушения са съставени актове и са приложени принудителни
административни мерки.

Предвидените санкции в Закона за автомобилните превози са глоба от 2000 лв. и спиране от
движение на превозното средство за срок до 12 месеца, чрез изземане на регистрационните табели и документите на автомобила.

Проверките на леките автомобили се осъществяват съвместно с МВР и други компетентни институции, тъй като инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ нямат законови правомощия да извършват самостоятелен контрол на леки автомобили, с изключение на таксиметровите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки