Двегодишно момченце зарадва с подаръци самодейците от „Дунавски звуци” към никополското читалище


Двегодишно момченце зарадва с подаръци самодейците от „Дунавски звуци”  към никополското читалище
14 Декември 2023, Четвъртък


Майка му, която е старши разследващ полицай, изработва плетива, които продава с благотворителна цел

Автор: Николинка Христова

Коледните изненади най-често идват с подаръците. Такава изненада направи и едно двегодишно момче, което поднесе на самодейците от групата за обработен фолклор „Дунавски звуци”  към „НЧ Напредък 1871” в Никопол торбичка със сувенири.



Станислав започва да посещава всяка репетиция на никополските самодейци още от пролетта на т.г. Той идва на тях, воден от мама или баба Илиянка, застава на вратата и слуша, без да се разсейва, до първата почивка. Личи си – той ще е следващият самодеец в читалището.

Сувенирите е изработила мама Мая, старши разследващ полицай от 11 г. в РУП Никопол. Тя обича да плете на една кука, измисля си проектите и после ги подарява на приятели. По време на майчинството открива в интернет платформата Timeheros. Допада и тяхната мисия и започва да се занимава добротворство.


Мая и съпругът й Станислав

Организацията набира доброволци за продажби, организация на базари, за изработват продукти и сувенири с лични средства. Събират храни и дрехи за хора  в нужда, или с проблеми, за възрастни, за старчески домове. Помага и на деца аутисти за общуване с коне и езда.

Плетивата на Мая Петрова се продават в магазинчета за сувенири и на благотворителни базари. Тя намира подкрепа и от други никополски мами и така шест кашона с нови дрехи и обувки заминават за нуждаещи се във Вършец и околните села. Купува си материали, работи, докато бебето спи и за своя сметка изпраща продукцията си.



Сърцето й чувства, че за стореното ще получи усмивка и благодарност от някого , когото не познава . „Трябва да се помага – казва младата жена, която повече прилича на ученичка – така светът е по-хубав и животът по-лек. Искам синът ми да вижда какво правя. Обяснявам му, че помагам на деца, карам го и той да се включва като подрежда в кашона плетивата, събира падналите кълбета“ – споделя тя.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки