Започва ремонт на пътя между странджанските Велика и Фазаново и потрошения от наводнение мост пад р. Чатала


Започва ремонт на пътя между странджанските Велика и Фазаново и потрошения от наводнение мост пад р. Чатала
Снимки: Авторът
10 Януари 2024, Сряда


Проектът е започнат по времето, когато кмет на Община Царево бе Георги Лапчев. Новият градоначалник Марин Киров поема щафетата 

Автор: Диана Славчева

Символична първа копка постави началото на ремонта на общинския път между царевските села Велика и Фазаново. Участъкът отдавна е в лошо състояние, а наводнението през есента на миналата година нанесе тежки щети върху моста над река Чатала.



По време на церемонията кметът на Община Царево Марин Киров изтъкна, че проектът е започнат по времето, когато градоначалник бе Георги Лапчев. 



По думите на Марин Костадинов – кметския наместник на Фазаново, което миналата година отбеляза сто години от създаването си, обновеният път ще допринесе много за просперитета на селото. В подкрепа на това твърдение, той цитира старото римско правило: „Когато има път, има развитие“. А така населеното място ще се отвори и към морето, тъй като то отстои само на 8 километра от курорнтото селище Лозенец.

През зимата в него живеят около 40 човека, но през лятото то е много оживено и населението му надхвърля 120 човека, тъй като мнозина имат вилни имоти тук. Един от тях е известният актьор Юри Ангелов, който е убеден, че с новия си път Фазаново ще стане най-хубавото село на Балканския полуостров. 



За реализацията на ремонта е осигурено национално финансиране от над 6 милиона лева и още около два милиона лева са отпуснати за рехабилитация на порутеното мостно съоръжение.

Покрай обновеното трасе ще бъде прокаран оптичен кабел за интернет, какъвто няма в цяла Странджа. Съгласно плановете на общинската администрация в Царево, обновената отсечка трябва да бъде готова до началото на есента тази година.




В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки