Летище Бургас остава затворено за полети заради инцидент с чешки самолет


Летище Бургас остава затворено за полети заради инцидент с чешки самолет
18 Юли 2017, Вторник


Целият трафик ще бъде пренасочван към Летище Върна, докато самолетът на „Травел сървис“ не бъде изтеглен на безопасно разстояние от пистите

Автор: Севдалина Пенева

Летище Бургас е затворено за полети, а трафикът е пренасочен към Летище Варна. Причината е аварирал самолет на най-голямата чешка компания „Травел сървис“.

Инцидентът е станал малко преди 10,00 часа днес.

След кацане, самолетът, изпълняващ полет от Бърно, Чехия, със 178 пътници на борда, излиза в страни от пистата на летище Бургас. Всички пътници са невредими, уверяват от „Фрапорт - България“.

Пасажерите са изведени от самолета и до преди малко изчакваха своя багаж в терминал 2.

Летище Бургас ще остане затворено за полети, докато самолетът на „Травел сървис“ не бъде изтеглен на безопасно разстояние.

Причината за инцидента все още е неизвестна. Нямаше никакви индикации при кацането, че има проблем. Всичко беше нормално, докато не се приземи на пистата и тогава изгуби контрол, уточниха от летището.

Аварията предизвика моментна паника, която бързо бе овладяна.

Припомняме, че точно днес се навършват 5 години от атентата на бургаското летище Сарафово, при който терорист се взриви до автобус с израелски туристи, при което загинаха петима израелци и българският шофьор на автобуса Мустафа Кьосов.


На това място, на 18 юли 2012 г. загинаха шестима души при бомбен атентат. Днес за кървавия терористичен акт напомня паметника, издигнат в памет на жертвите



В категории: Новини , Репортажи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки