Правят Изследователски център на открито в двора на училището в Равда


Правят Изследователски център на открито в двора на училището в Равда
28 Юли 2023, Петък


В него ще бъдат обособени няколко тематични зони

Автор: Дина Харизанова

Амфитеатърът в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Равда ще бъде превърнат в Изследователски център на открито. Той ще заеме площ от 365 кв. м. в дворното пространство в североизточната част на имота.

В него ще бъдат обособени няколко тематични зони. 

Зона „Амфитеатрален кът“ ще бъде застрана с противоплъзгаща и ударопоглъщаща настилка. В периферията си ще е обезопасена с метален парапет с вълнообразна форма, като в отделни негови сегменти ще се предвидят образователни игри и инсталации.

Зона „Научно-природна пътека“ е вдъхновена от учебния материал и науките и включва Метеорологична станция, Оптична игра, Игра „Биоразнообразие“, екологична игра „Змии и стълби“, Планетариум, Перископ и Звукова фуния. Всяка инсталация в нея ще е двустранна и ще дава възможност информацията на гърба й да бъде видима от Зона „Амфитеатрален кът“.

Зона „Екологичен кът“ ще включва оборудване и мебелировка за събиране на пластмаса, метал, хартия, стъкло и слънчева енергия, а част от фасадата ще бъде трансормирана чрез образователни графики свързани с кръговрата на отпадъците, както и насоки за опазване на околната среда от замърсяване.

Запазвайки игрови елемент, съществуващата площадка в Зона „Кът за игра“ в съседната градинка ще бъде оборудвана с метален парапет и настилка с геометрични игрови елементи. Съществуващата ВиК връзка в близост да бъде уползотворена чрез направата на чешмичка.

Прогнозната стойност на обществената поръчка, обявена от Община Несебър за осъществяването на проекта, е 150 000 лв. без ДДС, а крайният срок за подаване на оферти е 7 август.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки