Трамваите по "Графа" в София ще тръгнат по Коледа


Трамваите по "Графа" в София ще тръгнат по Коледа
Снимка: Нова телевизия
23 Ноември 2018, Петък


От столична община зорко следели за качеството на дейностите, които се изпълняват, твърди зам.-кметът Евгени Крусев

Автор: Десант

Трамвайното трасе на ул. „Граф Игнатиев“ ще бъде готово за Коледа.Това обеща зам.-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев в сутрешния блок на БНТ.

"В момента активно се работи по всички участъци на ул „Граф Игнатиев“ и правим всичко възможно фирмата изпълнител заедно със строителния надзор да приключат своята работа в кратки срокове. Нещото, което се наблюдава най-много, е да има качество на дейностите, които се изпълняват. През последните дни бяха направени редица огледи от строителния надзор и от представители на възложителя, които показаха известни проблеми с настилките в някои малки участъци – по-конкретно с отводняването, така че те са върнати своевременно да преправят тези участъци", заяви Крусев.

Той посочи, че в момента има довършителни работи по настилките в площадните пространства, както и по озеленяването. В момента трамвайното трасе е конструктивно изградено, релсите, настилките и контактно-кабелната мрежа са положени. Предстои следващата седмица да се направят първи проби и тестове на новото трамвайно трасе, а след това да се издаде Акт 16.

Припомняме, че първоначално бе оповестено, че трамваите по "Графа" ще тръгнат през ноември.

„Очаквам поетапно да започнат да се премахват съоръженията в близките седмици“, допълни столичният зам.-кмет и посочи, че няма нови наложени глоби във връзка с ремонта. Попитан какви ще са обезщетенията на собствениците на магазините, Крусев обясни, че се обсъждат различни варианти.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки