В Казанлък ще отвори врати Технически колеж


В Казанлък ще отвори врати Технически колеж
Снимка: Община Казанлък
25 Май 2017, Четвъртък


В него се ще обучават студенти по специалност „Технология на машиностроенето“

Автор: Десант

На свое заседание днес, 25 май, Акредитационният съвет на Националната агенция по оценяване и акредитация (НАОА) взе решение в Казанлък да бъде разкрит Технически колеж към Технически университет – София.

Решението дава възможност на младите хора в общината да получат така необходимото висше техническо образование по специалности от промишления отрасъл „Машиностроене“, силно развит в региона и страдащ от дефицит на кадри.

Казанлъшкият колеж ще обучава студенти по специалност „Технология на машиностроенето“ за професионална степен „бакалавър“, като периодът на обучение ще бъде три години или 6 семестъра, уточняват от пресцентъра на общината.

На основание на днешното решение на Акредитационния съвет на Националната агенция по оценяване и акредитация предстои и Министерството на образованието и науката да вземе свое решение за създаването на новото учебно заведение.

С разкриването на Техническия колеж по енергетика и електроника в Казанлък общинската администрация отговаря на потребностите на пазара на труда, бизнеса и младите хора не само в региона, но и в цялата страна, изтъкват още от Общината.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки