И цветът понякога може да лекува


13 Март 2014, Четвъртък


Виолетовите плодове и зеленчуци например помагат при рак на дебелото черво


Вече повече от 40 години софиянецът Мирослав Робев събира рецепти от народна, билкова, домашна, алтернативна, източна, китайска, индийска и други медицини за лечение на най-различни заболявания.

За цялото това време той вече е успял да систематизира по азбучен ред на болестите над 30 000 разнообразни лечителски методи, много от които прилага сам и които използва при нужда за терапия на членовете на своето семейство, както и на познати и непознати, потърсили го за съвет. Изрично подчертава, че това не са рецепти само от българската народна медицина, но заедно с тях в колекцията му присъства и опитът, натрупан в тази област в най-различни страни по света.

Събраното от него представлява едно наистина неоценимо богатство – много по-голямо и по-ценно от авоарите на всички банки и златото, натрупано в техните трезори. И той щедро се съгласи да сподели една част от това съкровище с читателите на „Десант”.
Като за начало (срещите ни с него и представянето на избрани рецепти за лечение на различни заболявания ще продължат и в други наши броеве) се спряхме на методи за изцеление от рак на дебелото черво – едно страдание, което в последно време все по-неотстъпчиво оглавява класациите за най-разпространените онкологични проблеми сред хората на планетата.

При търсенето на рецепти за лечението му Мирослав Робев попаднал на информация, че авторитетни американски учени са установили, че плодовете и зеленчуците със син и виолетов цвят ни защитават от рак на дебелото черво. Специалистите извлекли екстракти от различни растителни продукти, богати на антоцианини, и забелязали, че най-силна противоракова активност имат виолетовата царевица, черната боровинка и аронията. При изучаването на антиканцерогенните свойства на антоцианините, получени от различни продукти, се оказало, че веществата, съдържащи се в репичките и в черния морков, забавят разтежа на раковите клетки с 50-80%.

Установено било, че добавката  от екстракти от черна боровинка или арония в менюто на храната за хората намалила симптомите на развитие на раковия тумор с 60-70 процента в сравнение с контролната група хора, които не получавали такива добавки.
Виолетовият цвят изобщо действа лечебно при рака. Ето защо човек трябва да има в стаята си виолетови цветя и предмети – например виолетови завеси, да носи виолетов шал, виолетови украшения и т.н.         

Препоръчват се още сутрешните слънчеви бани до 11 ч. на обед, както и да се пие само гореща и слънчева вода, т.е. вода, затоплена на слънце.
Суровият лук също предпазва от рак. Затова е добре да се яде всеки ден сутрин, обед и вечер печен или суров кромид лук.

Мирослав попаднал и на историята на една жена, която имала рак на дебелото черво с метастази. Лекарите я изписали като безнадежден случай, давайки й максимум 2 дни живот. Обречената болна обаче си купила дестилирана газ от аптеката и изпила 1 с. л. от нея. Не минал дори и час, когато тя се почувствала по-добре, а болките й намалели значително. На третия ден станала на крака, а скоро започнала да се храни нормално без да повръща. След време вече имала вълчи апетит и бързо си възвърнала предишните килограми, а 11 месеца по-късно родила син.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки