Грамада от пръст вместо дига на плажа в Бургас


Грамада от пръст вместо дига на плажа в Бургас
Малко преди редакционното приключване на броя все пак получихме отговор от Общината Бургас. Не били разбрали за кое място точно говорим, насочиха да се обърнем за информация към Областна управа или „Черноморски солници“
04 Май 2012, Петък


В редакцията на „Десант“ получихме сигнал, че пръстта от изкопа на площад „Кирил и Методий“ в центъра на Бургас


Автор: Веселина Николова

(в момента там текат строителни дейности по мегапроект за подземен паркинг, б. р.) е изсипана в непосредствена близост до солниците край града.

Наш екип установи на място, че действително внушителна камара пръст се издига на самата плажна ивица, само на метри от мястото, където десетки хора след броени дни отново ще лекуват болежките си. От няколко години бургазлии и гостите на града се възползват безплатно от безценната луга и лечебна кал край солодобивното предприятие.

Част от терена, върху който е стоварена пръстта, е изключителна държавна собственост, а част от засипаната площ попада в границите на фирма „Черноморски солници“. Контролът обаче се осъществява и от администрацията на Община Бургас.

Там се възстановява дига, която бурята в началото на февруари отнесе, обясниха странното явление от общинския пресцентър. Изграждането й пък било финансирано от държавата.
Откога дигите се правят с кал, а не с пясък, не стана ясно. Никой не благоволи да ни отговори и на запитването, откъде е „закупен“ материалът за т. нар. дига, нито колко е струвало това начинание на местните данъкоплатци.

Сами можете да прецените обаче какви ще са пораженията за околната среда наоколо при една природна стихия, каквито не са изключение и през този сезон за райони в близост до морския бряг.



Частна „стража“ охранява солниците


0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки