Държавен стандарт за буквите


Държавен стандарт за буквите
22 Май 2010, Събота


Разгеле, напоследък взехме да вдяваме, че трябва да се погрижим за храната си насущна и политиканите ни кандисаха да се въведе отново най-сетне БДС-то за млечните продукти, та белким си върнем на трапезата истинското, българското кисело мляко, истинското сирене и истинския кашкавал, пък който иска да яде „млечен продукт с растителни мазнини” за два лева килото, да си го яде. Тия дни из медиите тръгна и друг благозвучен слух.

Автор: Валентин Фъртунов

След млекцето, БДС ще има май и за хляба. Че да видим тогаз как точно ще изглежда типовият хляб и дали изобщо ще го има. За така нареченият ръжен – да не говорим...
И като се захортуваха тия сладки масали за манджата българска, чак ми стана приспивно от благост и дремейки ме осени, че може би да е ударил час и за старата ми идея, как да обришем латинизиращата кал от езика наш хилядолетен... БДС и за буквите наши български! Това му е майката! Всяко българче трябва задължително да преминава  в училище часове по текстонабор на кирилица и то задължително по БДС. Така и така, кой ти пише вече на ръка, компютрите са навсякъде – това ще е облекчение за всички и следващото поколение българи ще чати, скайпва, форумства, ще си пише писмата, пък защо не и домашните, без проблеми на кирилица!  Ina4e 6te prodyljavame da 4etem kakto e napisano tuk.


В категории: Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки