„Фейсбук" лансира джендърски емотикони


„Фейсбук" лансира джендърски емотикони
Ключови думи: емотикони, Фейсбук, джендър
14 Януари 2020, Вторник


Колекцията с иконки на хора се е обогатила преобладаващо с изображения на усмихнати еднополови партньори в комплект с по едно или две деца

Автор: Дина Харизанова

Новите емотикони на гиганта „Фейсбук" сякаш казват на потребителите на социалната мрежа: „Добре дошли в джендър света!“ - това коментира читател на 24rodopi.com.

Прави впечатление, че колекцията на емотикони с хора, се е обогатила преобладаващо с изображения на усмихнати еднополови партньори в комплект с по едно или две деца с тях. Внушението е абсолютно директно, че това е едва ли не нормалната конфигурация на съвременното семейство.

Джендър идеологията в последно време превзема най-различни сфери от обществения живот на планетата. В капана й попадна не само киноиндустрията, но и комерсиалните рекламни клипове, както неотдавна посочихме в публикацията ни „Джендърството превзе и рекламите на световни марки".

Тя мълниеносно плъзна и из класните стаи, домогвайки се агресивно до съзнанието на младежите, които са най-податливи на всякакво проповядване на криворазбрана „модерност". 

Припомняме, че миналото лято ​Ватикана остро осъди джендър теорията, определяйки я като „объркана концепция за свобода” и „крачка назад за човечеството”. В свой документ, състоящ се от 57 точки, от Светия престол открито се противопоставиха на „тенденцията за заличаване на половите различия между мъжа и жената“. Което не пречи на Зукърбърг и компания да крачат в „крак с модата". 


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки