10 години след една измама в Сливен: Някой помни ли как бе приватизирана Карандила?


10 години след една измама в Сливен: Някой помни ли как бе приватизирана Карандила?
10 Юли 2019, Сряда


Сливенската овца затова е сливенска овца - да се радва на касапите и да ѝ е хубаво да я хранят, дори когато я угояват за клане

Автор: Божидар Божков

Преди много години Сливен имаше забавно-развлекателен кмет, който влезе във властта с един хотел, а излезе - с два. Това официално.

Неофициално излезе с много повече, но понеже забавно-развлекателният кмет обичаше да се отърква о панталона на бат Бой, остана неосъден. И ДАНС, и окръжната прокуратура в Сливен му бяха събрали дебела папка с десетки материали, но в съда всичко падна.

Един от случаите бе с мила бабка от сливенското село Тополчане, измамена от дясната ръка на този забавно-развлекателен кмет. Тази дясна ръка е с чудния прякор Брадата. Та тази ми ти Брада беше излъгал бабката да му подпише документ, че му дава доживотно право да се разпорежда с нейни имоти - едни гори, отдавна превърнати в блата.

Блата, блата, ама подчинените на забавно-развлекателния кмет веднага замениха тези блата за най-красивите места на Карандила.

На Карандила не може да се строи, защото е природен парк, но забавно-развлекателният кмет не е вчерашен. Не може, ама може.

И ето - подир повече от десет години, с най-различни лупинги и тарикатлъци, забавно-развлекателният кмет има всички документи и успя да построи.

Той отдавна не е вече във властта, но не му и трябва - достатъчно е, че е бил няколко години там. Последствията още се усещат. И още ще се усещат.

Та вече може да се каже, че забавно-развлекателният кмет (е, по документи сигурно още се води Брадата) е излязъл от властта, освен с няколко хотела, и с Карандила под мишница. А понеже апетитът му е кравешки (кравите нали постоянно мляскат нещо), не вярвам да остане само с това.

По-интересна е реакцията на овцете от Сливен. Пишеш им как се е случил този строеж, а те ти отговарят в коментарите: Какво значение има кой го е взел и как го е взел, нали е построено и е хубаво...

Сливенската овца затова е сливенска овца - да се радва на касапите и да ѝ хубаво да я хранят, дори когато я угояват за клане. Все пак сливенската овца два пъти си избира този забавно-развлекателен и забавно-развлекателно му се наслаждаваше в тези два мандата.

Преди 10 години ДАНС разкри как приятелския кръг на тогавашния сливенски кмет впрегна ръководството на Държавната агенция по горите, за да потули скандалното разграбване на Природен парк Сините камъни. Скандалният случай намери място на страниците на две печатни издания само, единият от които бе Десант. 

За тези, които са забравили схемата, по която бе измамена баба Пенка от Тополчане, припомняме ТУК.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки