Да учим смятане с Валентин Златев


Да учим смятане с Валентин Златев
Лидерът на НФСБ в Правец Павлин Цветков пребори в съда непоклатимите Златеви
15 Март 2013, Петък


Или защо лидерът на НФСБ в Правец Павлин Цветков даде Фамилията на съдия-изпълнител

Автор: Пролетина Николав

Ако човек чете български вестници, ще остане с убеждение, че в тази страна милионерите са най-умни и достойни. Те сигурно са имали шестици по всички предмети, затова така преуспяват в живота. Пак от вестниците излиза, че са най-мили и лични хора, затова шефовете на същите тези газети си умират да са им приятели.

Примерно, мине се не мине седмица и “24 часа” с гордост отбелязва нейде по страниците си, ама все на главно място: “нашият голям приятел Валентин Златев”. От което следва да се разбира, че е въпрос на чест и гордост да имаш такъв точно човек за другар, а не някой обикновен Пенчо от провинцията.
Да, ама излиза, че този толкова хубав човек все пак не се е учил достатъчно. Ето, по математика той има някои известни пропуски.

Когато са му преподавали уроците за изваждане на числа, най-личният и снажен другар в страната и любим приятел на “24 часа” Златев, я е отсъствал от училище, я е избягал от час, а може и да се е разсейвал като си е рисувал бензиностанцийки или малки петролни рафинерийки по страниците на учебната си тетрадка.
И това не са само празни приказки. Нищо подобно. Имаме доказателство, че Златев не знае как се извършва операцията изваждане. Което е по-лошо – и неговият татко не знае. Затова не е имало кой да му обясни този урок.

На 11 май 2012 година бащата Васил, който като съратник на другаря Тодор Живков е някак оправдано да е учил-недоучил, и синът Валентин са били осъдени да изплатят сумата 1060 лева на лидера на НФСБ в Правец Павлин Цветков. Павлин е чакал две седмици това да се случи, ама е имал да чака. Той не е знаел, че другарите Васил и Валентин не познават операцията изваждане, затова и не са му броили тутакси сумата, която му дължат.
На 31 май 2012 г-н Цветков си е извадил и изпълнителен лист, но двамата не щат да вадят пари от милионните лични сборове в банките и не щат. Така вече почти една година.

Павлин Цветков чакал, чакал и неотдавна ни съобщи, че е решил вече да се обърне към съдия-изпълнител. Това ще е свързано с още една известна сума, която бащата и синът ще трябва да извадят, защото услугите на съдия-изпълнителят се плащат от длъжника. Ама как да накараш двама души, които не са учили операции, съдържащи знака минус, да извадят едни пари от надиплените милиони? Затова имаме предложение към г-н Цветков. Наместо да чака излишно да му платят и да се занимава със съдия-изпълнители, нека просто ангажира някоя начална учителка.

Жената ще вземе като частни ученици двамата известни правешки милионери под крилото си и ще им обясни как точно се извършва операцията изваждане. Трудна операция е, наистина, свързана е с намаляване на числа, но такива лични другари като тях трябва най-сетне да я научат.
Даваме им още два – три месеца аванс и после ще проверим дали са се справили. Понеже, ако и след намесата на съдия-изпълнител още имат затруднения с минусите в математиката, съдът разполага с правомощия да ги прати на поправителен в някоя каменна сграда с решетки, за отказ да се изпълни съдебно решение.


Дали съдията ще се осмели да запорира сметките на Валентин Златев предстои да видим

В категории: Общини , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Рисорс
10.05.2013 12:02:51
0
0
Хи-хи, ми няма пари човекът, всичко е инвестирал
1
Учител
15.03.2013 18:36:56
0
0
Скъпа редакция, разрешете ми да внеса уточнението, че операцията "изваждане", както и останалите аритметични действия се учdj в часовете по елементарната аритметика, която не бива да се бърка с математиката!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки