В Шумен ще пръскат кестените срещу вредители


В Шумен ще пръскат кестените срещу вредители
Снимката е илюстративна
11 Юли 2024, Четвъртък


За растителнозащитното мероприятие са уведомени собствениците на пчелни семейства

Автор: Десант

На 15 срещу 16 юли от 22:00 до 06:00 ч. в Шумен ще се проведе дезинсекция по кестеновите дървета срещу кестенов хоботник. Това ще стане с препарата Кораген 20СК, който е с карантинен срок 24 часа и ще се извърши, ако метеорологичната обстановка е благоприятна, липсват валежи и силен вятър.

Подлежащи на третиране са кестените, растящи на територията на града под Илчов баир, както и тези в района на парк „Кьошкове“.

Във връзка с третирането на дърветата с растителнозащитни препарати от шуменската общинска администрация разпространите уведомление до собствениците на пчелни семейства, отглеждани не само на територията на града, но и в кварталите Макак, Дивдядово и Мътница.

„Кораген 20 СК" е инсектицид с принципно нов начин на действие от групата на антраниламидите с предимно стомашно, но и контактно действие. След третиране с него ларвите на вредителите спират да се хранят почти веднага, но загиват след 24-60 часа. Може да върнат част от поетата храна и така да останат залепени за листа, без да нанасят никакви щети. Препаратът има удължено последействие, като запазва високата си активност 14-21 дни след третирането.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки