Започват така наречените „екваториални нощи“


Започват така наречените „екваториални нощи“
10 Юли 2024, Сряда


Разхлаждане няма да има и през тъмната част от денонощието, но това сме го преживявали и в предишни години

Автор: Десант

В следващите дни в редица станции се очакват т.нар. „екваториални нощи“, в които минималните температури не падат под 25°С, предупреждават от Меteo Bulgaria.

В низините и равнините определено ще е най-тежко и горещата вълна ще изтощава организма не от много екстремни стойности, а със своята продължителност и високите средноденонощни температури, които ще генерира.

Наред с грижата за здравето ни, да се погрижим и за природата: все по-сухото и горещо време е рисково за възникването на огромни пожари, съветват синоптиците.

Те са категорични, че жега е имало, има и ще продължи да има занапред, но това не я прави по-малко опасна, особено ако е (почти) безкрайна. 

Все пак, не бива да се стига до истерия покрай сегашните горещини. Данните на Хидрометеорологична обсерватория в Ямбол са отчели във вчерашния 9 юли 38,5 градуса на сянка в града на Диана, но това не е рекорд за този месец на годината, тъй като на 5 юли 2000 г. там е измерена температура от 44,4 градуса.

37 градуса е била във вторник максималната температура в Хасково пък съобщава метеорологичната обсерватория в града. Рекордът там за тази дата също е от 2000 г., когато термометърът е показвал 41,3 градуса.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки