Изпълнителна агенция по горите спря заради нарушения работата на две сечища и два склада за дървесина


Изпълнителна агенция по горите спря заради нарушения работата на две сечища и два склада за дървесина
Снимка: ИАГ
04 Юли 2024, Четвъртък


Сред най-честите нарушения, които горските служители констатират в обектите за добив, са сеч на немаркирани и непредвидени за отсичане дървета, както и изграждане на нерегламентирани пътища

Автор: Десант

Прекратена е дейността на две сечища и е спряна работата на два обекта за съхранение, преработка и търговия с дървесина заради нарушения на Закона за горите, съобщи Изпълнителна агенция по горите (ИАГ). Санкциите са наложени след проверка на нейни служители, както и на регионалните дирекции по горите на територията на цялата страна.

В рамките на един ден, регионалните горските структури и екипите на ИАГ са проверили над 450 обекта за добив на дървесина и 15 склада за съхранение, преработка и търговия с дървесина.

Съставени са 38 акта за констатирани нарушения на Закона за горите и 75 констативни протокола, с които са дадени разпореждания за предприемане на последващи действия.

Сред най-честите нарушения, които горските служители констатират в обектите за добив, са сеч на немаркирани дървета, изграждане на нерегламентирани извозни пътища, а също и добив на непредвидени за сеч дървесни видове.

По време на инспекцията, горските инспектори са задържали едно моторно превозно средство, натоварено с немаркирана дървесина, без превозен билет.

От ИАГ информират, че извършването на проверки на територията на цялата страна продължава и занапред.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки