Бургаската библиотека става виртуаален хъб


Бургаската библиотека става виртуаален хъб
Снимка: РБ „Пейо Яворов“-Бургас
19 Юни 2024, Сряда


Функциите, с които ще бъде натоварен този център, освен по дигитализация на собствените колекции ще бъдат консултантски, в помощ на библиотеките от Югоизточен район

Автор: Десант

Продължава успешното развитие на библиотечното дело в Бургас, както и на възможностите за дигиталното обслужване на гражданите.

Сега морският град става център на консултанския виртуален Хъб 10. Неговите функции ще бъдат вторично фокусирани върху цифровизирането като аспект от дигитализацията.

Мотивите Бургас да бъде избран е, че неговата Регионална библиотека „Пейо Яворов“ разполага със специалисти, има специално построена за нуждите й сграда и новодоставена техника за дигитализация. А колаборацията между колежа по информатика в града и библиотеката и стажантските програми изпълнявани в двете организации, създават условия за удължено работно време.

Функциите, с които ще бъде натоварен този център, освен по дигитализация на собствените колекции ще бъдат консултантски, свързани с процеса по цифровизиране, в помощ на библиотеките от Югоизточен район.

Финансирането на хъба идва от " от План за възстановяване и устойчивост. Инвестиция С11.I7 „Цифровизация на музейни колекции, библиотеки и архиви“


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки