Остров Света Анастаия посреща по Еньовден поредния „Биле фест“


Остров Света Анастаия посреща по Еньовден поредния „Биле фест“
Снимка: Община Бургас
11 Юни 2024, Вторник


Той ще е част от тематичния Миден и Етноуикенд в Бургас

Автор: Десант

От 22 до 24 юни остров Света Анастасия ще домакинства на поредното издание на най-вълшебния фестивал - „Биле фест“ 2024. Той ще е част от тематичния Миден и Етноуикенд в Бургас.

И тази година в рамките на събитието различни изложители ще представят своя продукция. На малкото късче земя в Бургаския залив посетителите ще могат да открият в арт базара на открито красиви подаръци или да избират между ароматни масла, а също и да опитат стоките на местни производители.

Събитието няма да мине и без традиционните миди на тенекия на плажа, които ще ги върнат в детските спомени.

На 22 юни, събота, от 11,00 ч. от СФА „Китка“ с художествен ръководител Мария Маркова -Халачева ще пресъздадат ритуала „Еньова булка“. И понеже събитията са около Еньовден, ще бъде сплетен и специален венец от билки.

На 23 юни, неделя, от 11,00 ч. люляковските баби ще приготвят традиционен български сладкиш, наречен Кишкек.

Отново в неделя ви очаква празнична хоротека с клуб „Миладина“ и Вечер на българското хоро. В 18,00 ч. ще бъде отплаването към острова, 19,00 ч. е началото на събитието, а в 21,30 ч. ще бъде връщането към Бургас.

И за да бъде истински фолклорен празник, организаторите призовават гостите да се облекат  тематично, като на място те ще могат да си закупят ризи с бродерии с български шевици.

На 24 юни, понеделник, от 11,00 часа ансамбъл „Странджа“ ще представят въздействащ танцов спектакъл, посветен на фолклорната магия.


В категории: Новини , Традиции

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки