Трявна се подготвя за тазгодишните Славейкови празници


Трявна се подготвя за тазгодишните Славейкови празници
28 Май 2024, Вторник


Най-значимото културно събитие в общината ще предложи изключително богата културна и музикална програма

Автор: Десант

Възрожденска Трявна отново ще се превърне в културната столица на България. От 13 до 16 юни там ще се проведе поредното издание на Националните Славейкови празници.

И тази година, най-значимото културно събитие в общината, провеждащо се под патронажа на президента на Република България и с финансовата подкрепа на Министерство на културата, ще предложи изключително богата културна и музикална програма.

Тяхното начало ще постави магията на българския фолклор с изпълненията на Танцов ансамбъл „Трявна“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна. Народни хора ще се извият на площада пред местното читалище в 17:30 ч. на 14 юни (петък), след което ще се премине и към официалната церемония по откриване на тазгодишните празници. Кметът на Община Трявна заедно с Камерен хор „Еуфоника“ при местното читалище ще поздравят всички присъстващи под колонадата на сградата на общината.

От 19:00 ч. жители и гости на Трявна ще имат възможността да се насладят на балетен спектакъл „Гето“ по музика Клезмер и Горан Брегович, представен от Държавна опера – Стара Загора, които за първа година участват с изпълнения в Национални Славейкови празници.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки