Осигуриха терени за столинчия „Зелен ринг“


Осигуриха терени за столинчия „Зелен ринг“
23 Май 2024, Четвъртък


Правителството промени статута на имот и го предоставя на Столична община заедно с още тридесет и три имота за реализиране на първия етап от проекта

Автор: Десант

Правителството промени статута на имот от публична в частна държавна собственост и го предоставя на Столична община заедно с още тридесет и три имота. Те са необходими за реализирането на първия етап от проекта „Зелен ринг София“, който предвижда създаване на тридесеткилометров линеен парк в столицата и изграждане на детски градини на територията на район „Изгрев“.

„Зеленият ринг“ е концепция за създаване на линеен парк чрез ревитализация и трансформиране на неизползвани терени в града. Голяма част от тях към момента действат като естествен разделител и градска бариера между различни столични райони.

Основа на концепцията е възможността за свързване на различни паркове, повишаване на пешеходната и велосипедната достъпност между отделни жилищни квартали, осигуряване на достъп от кварталите до обекти на зелената система и разнообразни функции, които хората ежедневно имат интерес да ползват - достъп до публични сгради, училища, детски градини, спортни обекти и др.

Трасето на Зеления ринг ще бъде разделено на отсечки с възможност за етапна реализация.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки